Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAOŠTRAVANJE ODNOSA

Ako Hamilton ode u mirovinu, Mercedes ima rješenje: Tužit će ga i uništiti finacijski

FILE PHOTO: Abu Dhabi Grand Prix
Foto: KAMRAN JEBREILI/REUTERS
1/2
27.01.2022.
u 17:30

Ugovor koji vozač i konstruktor imaju važi još jednu sezonu i ne postoji klauzula o jednostranom raskidu ugovora.

Britanski vozač Formule 1 i sedmerostruki prvak Lewis Hamilton mogao bi otići u mirovinu, o čemu se u posljednje vrijeme sve više govori, no Mercedes mu to neće dozvoliti bez borbe.

Prošle sezone izgubio je naslov u posljednjoj utrci, a kada je u pitanju sljedeća, njegova momčad još uvijek nije potvrdila popis vozača i time se ponovno glasno spominje njegova mirovina.

Hamilton se po tom pitanju nije oglasio, a da je stvar ozbiljna govori činjenica da pravni tim njemačkog konstruktora već smišlja plan poteza koje će povući, ako zaista ode.

FILE PHOTO: Formula One F1 - Abu Dhabi Grand Prix - Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, United Arab Emirates - December 12, 2021 Mercedes' Lewis Hamilton looks dejected after finishing second in the race and the world championship Pool via REUTERS/Kamran Jebreili/File Photo Photo: KAMRAN JEBREILI/REUTERS
Foto: KAMRAN JEBREILI/REUTERS

Naime, ima ugovor s Mercedesom za 2022., no pitanje je hoće li nastaviti voziti, a prošle sezone govorilo se da bi mogao napustiti natjecanje iako želio je prestići Michaela Schumachera po broju osvojenih titula, koji ih također ima sedam.

Ako odluči otići, a kako klauzula o jednostranom raskidu ugovora nije uključena, momčad će ga tužiti i tražiti višemilijunsku odštetu.

Inače, Hamilton je nedavno proslavio 37. rođendan, a u Formuli 1 je od 2007., da bi prvi naslov osvojio u McLarenu, a potom još šest u Mercedesu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije