Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovorio hdz-u

Ostojić: Nisam zatekao ni jedan natječaj, nije postojala ni strategija

Rajko Ostojić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.04.2014.
u 15:00

Ostojić je kazao kako se tek sada raspisuju natječaji za financiranje zdravstva iz strukturnih fondova. Pripremljeno je 218 projekata koji će se prijaviti u sljedeća tri do četiri mjeseca

Na ovom mjestu nisam zatekao ni jedan natječaj, nije postojala ni strategija razvoja zdravstva. Donijeli smo je u rujnu 2012. godine, komentirao je danas u Rijeci ministar zdravlja Rajko Ostojić HDZ-ove prozivke da se Vlada zbog zdravstva zadužila 1,4 milijarde kuna, a da nije povukla novac iz EU fondova. U Rijeci je bio na otvorenju Centra za specijalističku dentalnu zdravstvenu zaštitu.

Ostojić je kazao kako se tek sada raspisuju natječaji za financiranje zdravstva iz strukturnih fondova. Pripremljeno je 218 projekata koji će se prijaviti u sljedeća tri do četiri mjeseca. Na pitanje o vraćanju 24-satnih dežurstava i time mogućeg kršenja zakona ministar Ostojić to je opovrgnuo.

– Bili smo svjesni da je u nekim djelatnostima, kao što je anesteziologija i kirurgija, nemoguće provesti smjenski rad. Zato sam u startu rekao da idemo samo na dva mjeseca, a nakon toga tim djelatnostima pokušati vratiti uobičajeno dežurstvo – rekao je Ostojić naglasivši kako je on tu da provodi inicijative koje su pokrenuli liječnici. Žali što se liječnički sindikat ne odaziva na pregovore oko rada u dežurstvima.

Prilikom boravka u Rijeci nije mogao izbjeći novinarska pitanja o Marini Lovrić Merzel i Željku Sabi. Ostojić drži da su podnošenjem ostavki povukli potez koji je presedan u domaćoj političkoj praksi, a sada valja pričekati rezultate istrage.

>>Ministarstvo i Opća bolnica nisu se odazvali na javnu raspravu  

>> Ćorušić o zdravstvenom sustavu: On nije u kolapsu, on je mrtav

Komentara 5

MA
Matija100
15:33 09.04.2014.

Biser od ministra izjavio da je Merzel izvrsna županica. Valjda je kao mjerilo uspješnosti uzeo svoju uspješnost kao ministar. U usporedbi s njim mogla bi čak i Merzelica ispast uspješna. Njegov uspjeh je to što je uspio izazvati štrajk liječnika, koji je pokušao zabraniti protuzakonitom radnom obvezom, drastično povećanje lista čekanja, enormno povećanje duga zdravstvenog sustava. Sve odreda veliki uspjesi!

NE
nesanica
15:29 09.04.2014.

kada se rodi dijete onda ga šamaraju da dođe do zraka u njegovom slučaju šamarali su njegovu staru kaj je to rodila

Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
15:32 09.04.2014.

2 godine mandata mu je trebalo da shvati da nema strategije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije