Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASTERCHEF

Žiri je razočaran: Danas smo imali tri gotovo nejestiva tanjura, dva su imala sirovu ribu, jedan prekuhanu

Foto: Nova TV
1/6
03.12.2025.
u 00:01

Jurica Jurašković napustio je Masterchef nakon zahtjevnog stres testa

Luksuzni ikejime brancin i iznimno zahtjevan stres test označili su kraj natjecanja za Juricu Juraškovića. Nakon 60 minuta kuhanja upravo je on imao najviše grešaka, zbog čega je morao napustiti MasterChef kuhinju. Kandidati su u posljednjem stres testu replicirali kompleksno jelo sastavljeno od fileta brancina zamotanog u tikvice, riblje farče s kavijarom te bogatog beurre blanca od šampanjca i šafrana, a u pripremi su im pomagali članovi plavog tima. Mark je za pomoć izabrao Antoniju, Otto Endrinu, a Jurica Selmu. Stres test započeo je uz filetiranje brancina, što je odmah pokazalo koliko će kuhanje biti zahtjevno. „Vrijeme je danas dosta kratko, moram žuriti“, rekao je Jurica, dok je Mark otvoreno priznao: „Cilj je izbaciti Otta van, zapravo cilj je izbaciti bilo koga van, ali najslađe bi bilo njega.“ Otto je pak djelovao smirenije: „Želim napraviti da to lijepo izgleda, da to bude lijepo i seksi. Sve ide zasad po planu. Nema tu previše stresa, bolje je biti hladnije glave i pomiriti se s tim da je ispadanje dio showa.“

Uoči servisiranja jela, kandidati su podijelili svoje dojmove. „Mislim da nisam danas bio na razini zadatka. Volim dati maksimum od sebe i ne mogu reći da sam zadovoljan sto posto“, priznao je Otto, a Jurica je, unatoč problemima, ostao pun nade: „Iskreno se nadam da je ovo tanjur za ostanak u MasterChefu. Dao sam sve od sebe i sve nade polažem u ovaj tanjur.“ Mark je dodao: „Nisam baš zadovoljan današnjim kuhanjem. Ako me netko pita, reći ću da jesam, ali ovo je trebalo bolje.“ Originalni tanjur, koji su kandidati trebali replicirati, predstavio je gostujući chef Roko Nikolić – dobitnik titule velikog chefa sutrašnjice prema Gault&Millauu. Upravo on i žiri dali su oštre ocjene. „Riba je raskuhana, tikvica nije dobro zarolana, ne vidim yuzu sezam, a umak je jako rijedak, gotovo kao juha“, rekao je chef Roko za Ottov tanjur, dok je Stjepan komentirao: „Nismo baš nešto dobro krenuli.“ Još teže prošao je Jurica. „Na tikvici nema panka ni sezama, a riba je potpuno sirova“, rekao je Roko, a Goran dodao: „Nema smisla ni ocjenjivati.“ Mark se nije posebno iskazao, ali njegov je tanjur ipak bio najbolji u usporedbi s ostalima. „Ovaj tanjur izgleda najbolje do sada“, rekao je Roko, iako je naglasio da je veličina fileta odstupala od pokaznog tanjura te da na ribi i tikvici nedostaje yuzu sezam, a riba je također ostala sirova.

Nakon degustacije uslijedila je teška odluka. „Ja moram reći da smo jako tužni, jako razočarani i ne možemo vjerovati kako kuhari u top 10 mogu servirati ovakva jela“, poručio je chef Goran, a chef Roko je zaključio: „Apsolutno sva tri tanjura su greška za greškom. Niti jedna riba nije kuhana idealno. Čak i neke sitnice koje izgledaju banalno, poput panka ili yuzu sezama, bile su pogrešno odrađene ili ih nije bilo.“ Chef Stjepan zatim je donio presudu: „Nemamo ocjene jer, kad bismo ih krenuli davati, mislim da dvojku ne biste prešli. Kandidati, očito ste danas imali kočnicu koju niste spustili. Ne posustajte, vjerujemo u vas i znamo da možete puno bolje. Danas smo imali tri gotovo nejestiva tanjura, dva su imala sirovu ribu, jedan prekuhanu. Otto, tvoj tanjur s prekuhanom ribom ipak te vodi u top 9. Mark, i ti ideš dalje zahvaljujući umaku koji je presudio u tvoju korist. Jurica, nažalost, ti nas napuštaš.“

„Moram priznati da mi je vrlo teško i žao što je došao kraj. Imaš posebnu energiju, snagu i srčanost, i vidi se da ovo stvarno voliš. Pod pritiskom i stresom bilo je teško kontrolirati situaciju i to te je dovelo do ovog rezultat“, poručio je Jurici chef Mario. „Kad-tad se to moralo desiti, s tim sam se pomirio prije kuhanja. Mislim da su mi organizacija i vrijeme bili najveći problem. Možda sam na trenutke lutao mislima, a ova mala nezgoda potpuno me izbacila s tračnica. Iz MasterChefa nosim svo znanje koje mi je prenio mentor i žiri, i sve trenutke s ovim predivnim ljudima“, kazao je Jurica nakon ispadanja. Nakon njegovog odlaska, kandidata je u MasterChefu ostalo samo devet, a koji ih izazovi čekaju u završnim ciklusima showa, doznat ćemo u idućim epizodama!

'Ja sam znala da nijedna kur***ina neće biti dovoljno dobra za tebe': Meri Goldašić objavila novi video, bocnula Hrvate
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
00:48 03.12.2025.

Interesantno. Dakle, Hrvatska nema doslovno niti jednog kuhara koji bi bio u nekoj srednjoj EU ligi, da ne pricamo o svjetskom glasu. Sto je mozda I dobro, jer taj bi vec odavno otisao iz Hrvatske. Jer place svjetskih kuhara startaju od pola milijuna dollars godisnje plus smjesta za njega I obitelji. Bez obzira pricamo li o EU, Americi, Rusiji ili Japanu. Doduse imali smo potencialnog, Karapandju, ali on se iz samo sebi znanog razloga odlucio za gastronomsku rupu jugoiatocne Europe znanu kao Hotel Esplanade u Zagrebu. Vrhunski kuhari cesto za angazman traze I svoje pomocnike na koje su navikli, no oni su puno jeftiniji, nekih $150000 godisnje uz smjesta za.sebe I obitelj. Naravno da znam da smo mi svjetski zapecak I u kuhinji kao I u svemu drugom, Ali me cudi kako novinari to ne znaju, I ovakva iskljucivo lokalna takmicenja dizu u nebesa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata