Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispunila obećanje

Zahvaljujući Angelini Jolie čak 13 obitelji u BiH dobit će domove

Angelina Jolie BiH
Foto: UNHCR
1/6
22.10.2010.
u 17:01

– Dogodilo se to nakon posjeta Angeline Jolie, veleposlanice dobre volje UNHCR-a, ovom kolektivnom centru i na njenu intervenciju – naglasio je ministar Omer Branković te dodao da bi bez njezine pomoći projekt bilo mnogo teže ostvariti.

– Nakon što sam vidjela ove ljude i čula njihove priče, ne mogu dovoljno naglasiti koliko je potrebno usredotočiti se na dobrobit najugroženijih – dirnuta je bila hollywoodska glumica Angelina Jolie kad je početkom travnja posjetila izbjeglice u Bosni i Hercegovini te tako izazvala na ovim prostorima rijetko viđenu medijsku pomutnju.

Utjecajna glumica

Da Angelinine riječi nisu bile tek floskule te da se glumica stvarno usredotočila na dobrobit onih koji su u ratu ostali bez ičega, potvrdilo se u petak kada su bosanskohercegovački mediji objavili da je intervencijom Angeline Jolie prikupljeno oko 3,3 milijuna kuna za gradnju domova za 13 obitelji koje se nalaze u izbjegličkom naselju u Rogatici.

Naime, glumica je odmah nakon posjeta BiH iskoristila svoj utjecaj i poznanstva u vladi SAD-a te nagovorila političare da iz državne blagajne izdvoje 2,5 milijuna kuna kao donaciju napaćenom narodu BiH. Uz američku vladu, sredstva za gradnju 14 stambenih jedinica, od kojih će 13 biti za stanovanje, a jedna za zajedničke aktivnosti koje će biti osmišljene u suradnji s rogatičkim Centrom za socijalni rad, osigurali su Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske te Općina Rogatica. Ugovor za gradnju domova potpisan je jučer u navedenom ministarstvu, a izbjeglice bi se u nove domove trebali useliti u rujnu sljedeće godine.

– Dogodilo se to nakon posjeta Angeline Jolie, veleposlanica dobre volje UNHCR-a, ovom kolektivnom centru i na njenu intervenciju – naglasio je ministar Omer Branković te dodao da bi bez njezine pomoći projekt bilo puno teže ostvariti. Ovim djelom 35-godišnja oskarovka imat će svoj doprinos i u raspuštanju kolektivnih centara u BiH, što je jedan od osnovnih ciljeva bosanskohercegovačkog društva. Koliko ju je pogodio rat u BiH devedesetih godina prošlog stoljeća i tragedija ljudi, UN-ova ambasadorica pokazala je kada je zajedno sa svojim nevjenčanim suprugom Bradom Pittom Uskrs odlučila provesti u društvu izbjeglica.

Apartman “Angelina”

– Usprkos okrutnoj stvarnosti i nesređenu životu, oni su nevjerojatno ustrajni u tome da svojoj djeci osiguraju bolju budućnost – poručila je tada Jolie. Najslavniji glumački par toliko su impresionirali vedar duh i gostoprimstvo stanovnika Goražda da je, umjesto u luksuznom sarajevskom hotelu, odlučio prenoćiti u goraždanskom hotelu “Behar”, vlasnik kojega je Muris Ražanica, u čast zvijezde, apartman na trećem katu hotela nazvao “Angelina”.

– Rekli su mi da je to bilo prvi put u dvije godine da sjede pokraj prozora i da im nitko ne smeta dok jedu. Na jelovniku su bili dimljeni biftek i juha, a za desert panakota – rekao je Ražanica, koji će još dugo pamtiti posjet slavnih gostiju.

Komentara 3

PU
pulari
18:46 22.10.2010.

Ova baba je malo nastrana a ova druga ima tvrdu stolicu,ima velike oci hehe!

OB
-obrisani-
19:24 22.10.2010.

;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Avatar commentator
commentator
21:16 22.10.2010.

Drago mi je za ljude, iako si s druge strane Anđiolie samo gradi imiđ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije