Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u hnk

Vladimir Šeks snimljen u rijetkom izlasku s unukom Ivom, zajedno su bili na premijeri

Zagreb: Poznati na premijeri predstave "Pustolov pred vratima"
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/18
29.12.2023.
u 10:30

Među njima se našao i Vladimir Šeks koji je na premijeru poveo svoju unuku Ivu. Unuka i djed veliki su ljubitelji kazališta i često ih fotografi snime kako zajedno odlaze na premijere.

Sinoć je u zagrebačkom HNK održana premijera predstave 'Pustolov pred vratima' koja je privukla brojne domaće političare i poznate. Među njima se našao i Vladimir Šeks koji je na premijeru poveo svoju unuku Ivu. Unuka i djed veliki su ljubitelji kazališta i često ih fotografi snime kako zajedno odlaze na premijere.  Iva je inače kći Šeksove kćeri Zrinke koju je dobio u braku s prvom suprugom, arhitektonskom tehničarkom Marijom, s kojom je proveo 32 godine.

Kad su se razveli, djeca su im već bila odrasla. Njihov sin Domagoj, koji je tri godine kasnije pronađen mrtav u Goi u Indiji, tada je imao 22 godine, a Zrinka Šeks-Poštić, danas predsjednica Općinskog suda u Osijeku, trideset. Šeks se kasnije ponovno oženio za liječnicu Anicu Ressler. Vjenčanje je održano 2003. godine u Blatu na Korčuli, no nažalost njegova druga supruga preminula je u ožujku 2018. godine nakon borbe s teškom bolesti. U ljeto 2021. godine pisalo se i da je Šeks sreću u ljubavi ponovno pronašao u društvu znatno mlađe misteriozne brinete s kojom je dane provodio u svojoj kući u Petrčanima, no njihova ljubav navodno nije potrajala pa Šeks svoje slobodno vrijeme najradije provodi u društvu obitelji, najčešće u društvu unuke Ive koja rado odlazi u kazalište sa svojim djedom za razliku od njezinog brata Tomislava kojeg se ne viđa u javnosti. 

VEZANI ČLANCI:

Na sinoćnjoj premijeri bili su i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, aktualan predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Vili Beroš glumica Nina Violić, novinar, urednik i producent Dubravko Merlić i njegova supruga novinarka i voditeljica Željka Ogresta i mnogi drugi.

Zagreb: Poznati na premijeri predstave "Pustolov pred vratima"
1/18

Kako piše HNK, ova predstava je tragikomedija u devet slika jedan, te jedan od najpoznatijih dramskih tekstova hrvatskoga pisca Milana Begovića. Mlada djevojka, teško bolesna, u potrazi za idealnom ljubavlju sklapa ugovor sa Smrću koja njome manipulira do samoga kraja. Izrazito modernistički, ovaj se tekst poigrava s realitetom, zbiljom, iluzijom i kazalištem u kazalištu. Radnja počinje na balkonu vile s pogledom na park, na kojemu sjedi bolesna Djevojka koja ne želi ući u sobu jer nekoga čeka... Na vratima se pojavljuje Neznanac nudeći joj ostvarenje posljednje želje. Djevojka odabire ljubav. Započinje niz fantazmagoričnih događaja u kojima se isprepleću bunilo i java; događaja u kojima pratimo naoko jednostavnu priču o jednome braku u kojem dolazi do pukotina i promjene odnosa. No, sve je to, zapravo privid, jer se stalno miješa realitet sa snoviđenjima ili pak realitet postaje snoviđenje u režiji Neznaca koji suvereno vodi Djevojku kroz fikcijsko iskustvo, kroz sažetak mogućeg života, kojeg ironično, naziva kino. Tako strukturirana krhka ljubavna priča o mladoj preljubnici koju čežnja za idealnim ljubavnikom vodi u promiskuitet, postaje parabola o ljudskoj razapetosti između ideala i ništavila, otvarajući i psihoanalitička pitanja o uzajamnosti djelovanja Erosa i Tanatosa. Ovim se djelom Begović smjelo upustio u pirandellovsko poigravanje sa stvarnošću, stvorivši provokativan i maštovit tekst koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a kojeg na scenu HNK donosi redateljica Helena Petković.

VIDEO Tragedija u obitelji Vlatke Pokos: 'Izgubila sam sestru'

Komentara 5

Avatar Klopsek
Klopsek
15:07 29.12.2023.

Jeli on vidio išta od te izvedbe,jer ima znakova na licu da se prije kazališta družio sa V.Lozićom.

Avatar ZLO
ZLO
16:51 29.12.2023.

Reka bi neko Hrvatska aristokracija ... kad ono

LE
Levanto
12:26 29.12.2023.

Sova javi se, Sova javi se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije