Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
THEY'RE CREEPY AND THEY'RE KOOKY...

U 94. godini preminuo autor pjesme za "Obitelj Addams"

Addamsi
vicmizzy.com
20.10.2009.
u 12:57

Vic Mizzy, koji je u subotu preminuo u Hollywoodu, napisao je brojne popularne pjesme, ali najviše će ga pamtiti po špici za dvije TV serije - "Green Acres" i "Obitelj Addams".

Victor "Vic" Mizzy rođen je u Brooklynu, njegovi glazbeni počeci vezani su za vodvilj-predstave, ali nakon kratke glazbene karijere proslavio se kao skladatelj koji će najviše biti zapamćen po hollywoodskim špicama. Brojne pjesme koje je skladao bile su hitovi, poput “The Whole World Is Singing My Song” i “With a Hey and a Hi and a Ho-Ho-Ho”, a njegove skladbe izvodili su najpoznatiji pjevači, poput Deana Martina, Doris Day i Perryja Coma.

No, najviše će ga pamtiti po pjesmici koju je skladao za televizijsku seriju po popularnim likovima s karikatura crtača Chasa Addamsa iz časopisa New Yorker: "They're creepy and they're kooky, Mysterious and spooky, They're all together ooky, The Addams Family..."

Kad su ga jednom upitali smeta li mu što će ga, pored brojnih "ozbiljnih" pjesama, uvijek pamtiti po pucketanju prstima u popularnoj pjesmi za "Obitelj Addams", Vic Mizzy je odgovorio:

- A zašto bi mi smetalo? Tko drugi može reći da je time što je dvaput pucnuo prstima zaradio dvorac na Bel Airu?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije