Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SHOW

Supertalent: Osobenjaci s pravim osjećajem za ritam

supertalent unitx
Marko Lukunić / Pixsell
31.12.2009.
u 12:00

Na plesnom podiju nekoliko puta ostavili su bez daha – jedinstveni Atomic Dance Factory i Unit-X.

Mir, ljubav i Unit-X glavni je slogan deset splitskih osobenjaka s odličnim osjećajem za ritam koji su nas u televizijskom šou Supertalent nekoliko puta oduševili upečatljivim koreografijama na plesnom podiju. Intrigantna splitska dica sa zanimljivim smislom za humor na svako pitanje imaju dovoljno maštovit odgovor.

Razgovor s njima je kao da ste zalutali u bajku “Alisa u zemlji čuda”, sve je moguće. Iako je Unit-X nastao 2004. godine izdvajanjem nekih plesača koji su odlučili osnovati profesionalnu plesnu skupinu, njezini članovi imaju životniju verziju priče.

– Zajedno smo od rođenja, odrasli smo zajedno, vrlo dobro znamo kako netko od nas diše i zbog toga odlično djelujemo kao tim. Kod nas nitko nema glavnu riječ, svi su uključeni u sve. Naravno, posvađamo se svaki dan, ali tako i nastaju najbolje ideje – započinje priču fiktivni vođa i osoba s maksimalnim strpljenjem u skupini Marko Sajc Budija. Kao najslađu pobjedu Unit-X izdvaja prvo mjesto na međunarodnom natjecanju u plesnom šou u Napulju u Italiji prošle godine.

– To nam je najslađa pobjeda jer su nastupali najjači talenti u toj kategoriji iz cijelog svijeta. A ni gradska avantura u Napulju neće nam tako pasti u zaborav. Jednom nismo našli sobe u hotelu, pa smo u vrećama spavali ispred banke, a drugi put ispod nadvožnjaka na željezničkom kolodvoru. Kad je ples u pitanju, ništa nam nije teško – zaključuju jedinstveni splitski plesači.

Titula najvećeg plesnog talenta u Hrvatskoj skupini Atomic Dance Factory nagrada je za mnoge sate provedene na treninzima od kojih su neki trajali i po pet sati. I tako gotovo svaki dan posljednja dva mjeseca. Svaki slobodan trenutak proveden u plesnoj dvorani i bezuvjetna ljubav prema plesnom pokretu toj grupi od 14 mladih ljudi osigurali su naslov državnih prvaka u hip-hopu, te sedmo mjesto u Europi. Trofejima su 2007. godine dodali i nagradu za najbolji šou na natjecanju Battle of the Year za jugoistočnu Europu i drugo mjesto u ukupnom poretku.

Saša Krnetić, alfa i omega Atomic Dance Factory, prvu nagradu osvojio je 1997. godine izborivši treće mjesto na europskom prvenstvu u hip-hopu. Imao je veliku čast da 2006. godine bude jedan od 30 pozvanih koreografa i plesača iz cijeloga svijeta na manifestaciji Red Bull Beat Riders u New Yorku gdje je učio od najzvučnijih imena hip-hopa i breakdancea na svijetu.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
katika
13:31 31.12.2009.

Nešto neviđeno prekrasno i od jedne i od druge grupe. Zanima me gdje će završiti sa svojim talentom. Da li ćemo i dalje gledati osrednje plesače u programima na zvaničnim televizijama?I zar baš u svemu ispred talenta i sposobnosti stoje veze po babi i po stričevima !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije