Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pirat na sudu

Sony tuži Šveđanina koji je skinuo Beyonce

beyonce (1)
Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL
06.03.2013.
u 12:59

Diskografska kuća traži 233 tisuće dolara odštete zbog neovlaštene objave neispeglane verzije albuma na torrentima

Kompanija Sony tuži 47-godišnjeg Šveđanina zato što je na internet stavio ranu verziju četvrtog studijskog albuma Beyonce, nazvanog 4 i objavljenog 24 lipnja 2011. godine. Kako tvrdi Torrentfreak, neimenovani je klijent iz švedskog grada Gothenburga ovaj album na torrent servise stavio još 8. lipnja. Vjeruje se da je osumnjičenik zaposlen u glazbenoj industriji.

Sony je zbog toga pokrenuo parnicu pred sudom u Gothernburgu. Diskografska kuća za koju snima Beyonce u svojoj tužbi tvrdi da je curenje materijala imalo negativan učinak na marketinšku kampanju i smanjilo zaradu od prodaje albuma, kao i da su objavom radnih verzija pjesama narušeni odnosi kompanije i pjevačice koja se našla duboko povrijeđena ovim incidentom. Zbog svega Sony od zasad neimenovanog pirata traži 233 tisuće dolara odštete.

Ovo nije prvi slučaj u kojem Sony sudski goni korisnike interneta zbog povrede izdavačkih prava. Početkom godine dva su hakera, optužena za krađu glazbe, osuđena na šest mjeseci uvjetno, uz obaveznih 100 sati humanitarnog rada.

Beyonce se pak nada da ovaj put u javnost neće procuriti i neispeglani materijali s njenog novog albuma kojeg upravo promovira velikom svjetskom turnejom u sklopu koje će 17. travnja drugi put nastupiti u zagrebačkoj Areni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije