Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Severina piše pjesme, Karan stvara mjuzikle, a Grašo novi album

Severina
Kristina Štedul Fabac/Večernji list
02.02.2010.
u 19:56

Domaće zvijezde počele su ulagati u sebe, ne bi li vjernim obožavateljima ponovno dale onu staru iskru samih sebe. Ne bi li osvježili karijeru, posežu i u domene bliske glazbi

U poplavi novih i inozemnih zvijezda koje ih guraju s trona, domaći glazbenici prisiljeni su posegnuti za novim trikovima za osvježavanje karijere. Osim što je od svojih početaka do danas vidljivo (a tome smo svjedoci) usavršila svoj izgled, hrvatska pop-ikona Severina Vučković tako se, primjerice, u budućnosti vraća pisanju pjesama.

– Đorđe Novković me potaknuo da sama pišem i napisala sam “Mili moj”, “Prijateljice”, “Pogled ispod obrva”... To isto radi i Goran Bregović pa mi je postavio uvjet da neće pisati dok ja ne počnem pisati. Tako već imam nekih ideja za novi album – otkrila nam je splitska pjevačica, a potom opisala kako izgleda njezin stvaralački proces.

– Prelijena sam pa nisam još ništa konkretno stavila na papir. Počnem zapisivati misli, rečenice, pa me odnese neka melodija i... – kazala je 37-godišnjakinja.

Da atraktivna dama u njegovu projektu ne odluta na krilima zaljubljenosti, potrudit će se Goran Karan. Naime, iako se dosad kroz karijeru provlačio pošalicama i zabavom na sceni, Goran Karan uskoro će svoj glazbeni opus proširiti na mjuzikle.

– Nenad Ninčević i ja napisali smo “Našu bijelu štoriju” čija će premijera biti u lipnju, na 50. obljetnici Splitskog festivala – kazao je Karan.

Radnju iz sedamdesetih godina, dosjetio se Karan, najbolje će prikazati njegovi kolege pa će u mjuziklu, osim Severine, gažu dobiti Vinko Coce, Tedi Spalato, ali i nekoliko splitskih glumaca. Ovaj put izostavit će kontinentalce! I glazbenik Petar Grašo dobio je pozivnicu za razvoj karijere. Ali iz Amerike gdje će nakon četiri, pet godina stanke  ponovno “investirati” u pjevanje.

– U Americi ću završiti album pa idem na turneju. No trenutačno ne razmišljam o inozemnoj karijeri. Red je da uložim u sebe i odužim se svim ljudima koji me slušaju i kupuju moje ploče – tvrdi Petar Grašo.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
21:25 02.02.2010.

Seve je vrh ukusa kod kmetova ! ! !

OB
-obrisani-
00:35 03.02.2010.

Pas, budala, koja misli da je konj.

OB
-obrisani-
00:51 03.02.2010.

Živjela kulturna Bosna! ! !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije