Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čistka na prisavlju

Sanju Mikleušević-Pavić otkaz čeka nakon povratka s rodiljskog dopusta

Vanja Sutlić
Boris Ščitar
27.10.2009.
u 16:14

Protiv četvero novinara proteklih desetak dana provodila se interna istraga tijekom koje nisu dobili priliku da se drugi put službeno očituju u nazočnosti svojih odvjetnika.

Slučaj oko dokazivanja istinitosti izjava četvero HTV-ovih novinara da je ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić novinarku Ivanu Dragičević-Veličković nazvao "četničkom kurvetinom" dobio je svoj epilog.

Naime, pravna služba danas je obavijestila Sindikat HTV-a da je donesena odluka kojom se traži da Robert Zuber, Maja Sever, Sanja Mikleušević-Pavić i Lela Knežević dobiju izvanredni otkaz.

Protiv četvero novinara proteklih desetak dana provodila se interna istraga tijekom koje nisu dobili priliku da se drugi put službeno očituju u nazočnosti svojih odvjetnika. Četvero HTV-ovih novinara sada čeka službenu obavijest o izvanrednom otkazu, na koju se nemaju pravo žaliti.

Jedina iznimka je Sanja Mikleušević-Pavić koja je trenutačno na rodiljskom dopustu, pa će za nju odluka o izvanrednom otkazu vrijediti s odgodom, tj. bit će joj uručena kada se vrati s rodiljskog.

- Stojim iza svojih izjava. Kao što sam rekla pred Sindikatom, pa kakvi bi mi ljudi bili da smo takve riječi bilo kome stavljali u usta, a da on to nije rekao - uzrujana je bila Mikleušević-Pavić koju porod očekuje za samo četiri tjedna.

Dok glasnogovornik HTV-a János Römer nije htio komentirati postupak koji je u tijeku, oglasilo se Hrvatsko novinarsko društvo.

- HND šokiran je namjerom Poslovodstva HRT-a da da izvanredni otkaz ugovora o radu Maji Sever, Leli Knežević, Robertu Zuberu te Sanji Mikleušević-Pavić, koja je u visokom stupnju trudnoće.

Uvjereni smo da će sindikalni predstavnici odbiti prijedlog otkaza i vjerujemo da će Poslovodstvo HRT-a uvažiti to mišljenje SNH te povući otkaz. Štoviše, pozivamo Poslovodstvo HRT-a da te otkaze povuče smjesta – jasni su bili u HND-u. 

Ključne riječi

Komentara 61

Avatar Torkul
Torkul
08:04 28.10.2009.

Ne poznajem Vanju, ali pošto ga je ustoličio HDZ, zove se Vanja i govori to što govori, velika je vjerojatnost da je ljiga.

TU
tutle
17:06 27.10.2009.

Tko je taj Sutlić pa da si umišlja kako ćemo ga svi mi plaćati da bi on radio što god mu padne na pamet ? Nije li lakše i poštenije da sam sebi udijeli otkaz i povede svoju svitu sa sobom, recimo 20 preplaćenih savjetnika, Hlo i njene miljenike itd. ?

MB
mr_brown
16:39 27.10.2009.

Čini mi se gospon Sutlić da ćete ovaj put Vi dobiti otkaz!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije