Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posthumno priznanje

Pavarotti 15 godina nakon smrti dobiva zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu

UK: Luciano Pavarotti i Deep Purple
Foto: Myung Jung Kim/PRESS ASSOCIATION
1/5
02.08.2022.
u 09:00

Pavarottijeva zvijezda bit će 2730. zvijezda na ovom poznatom holivudskom bulevaru,a na događaj je kao govornik pozvan američki dirigent James Conlon.

Talijanski tenor Luciano Pavarotti, koji je preminuo 2007., bit će posthumno počašćen zvijezdom na Stazi slavnih u Hollywoodu 24. kolovoza.

Pavarottijeva zvijezda bit će na ovom poznatom holivudskom bulevaru, a na događaj je kao govornik pozvan američki dirigent James Conlon. U ime obitelji svečanosti će nazočiti Cristina Pavarotti, jedna od tri pjevačeve kćeri iz prvog braka. Pavarotti, rođen u Modeni 1935., smatra se jednim od najvažnijih tenora 20. stoljeća, nastupao je u svim velikim opernim kućama svijeta. Svjetsku slavu stekao je i izvedbama "Tri tenora", s Placidom Domingom i Joseom Carrerasom.

Bio je poznat i po svojim dobrotvornim koncertima pod nazivom Pavarotti & Friends, na kojima je pjevao duete sa svjetskim rock i pop zvijezdama. Preminuo je od raka gušterače 6. rujna 2007. u 71. godini života.

Foto: Yui Mok/PRESS ASSOCIATION
VIDEO Bojana Gregorić Vejzović pokazala kako izgleda kada je sama svoj frizer

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije