Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potjera

Ovaj matematički zadatak zamalo je koštao Mladena, a mnogi će reći da je prelagan. Biste li vi znali izračunati?

Foto: Screenshot HRT
1/5
10.03.2022.
u 19:55

Iako su Mladenove dvije minute počele sjajno i činilo se kako će ih stići bez ijednog netočnog odgovora, deseto pitanje ipak nije znao.

Šime, Filip i Stjepan u večerašnjoj epizodi Potjere borili su se za 106.000 kuna, a u svojoj završnoj potjeri "pobjegli" su lovcu Mladenu Vukorepi za 14 koraka, odnosno uspjeli su u svoje dvije minute točno odgovoriti na 11 pitanja. 

Iako su Mladenove dvije minute počele sjajno i činilo se kako će ih stići bez ijednog netočnog odgovora, deseto pitanje ipak nije znao. 

"Težina tijela mase 10 kg na Mjesecu iznosi 16 Njutna. Kolika je težina mase 20 kg?", glasilo je pitanje, a Mladen je odgovorio - 20 Njutna. No, kandidati su srećom znali da se radi o jednostavnom matematičkom zadatku i izračunu 16x2, što iznosi 32. 

Foto: Screenshot HRT

"Opet ja i računski zadaci, to je strašno", odmah je komentirao Mladen.

Još jedno pitanje nije znao, a glasilo je: "U kojem filmu Darrena Aronofskyog glume Mickey Rourke i Marisa Tomei?". Mladen je pokušao s filmom Matrix, no točan odgovor ipak je bio - Hrvač. 

Tu mu je ostalo još 20 sekundi do kraja, no ipak je bilo dovoljno da sustigne njihovih 14 koraka te je Šimu, Filipa i Stjepana ostavio bez novaca. 

"Bome gusto, ali sam sam si zakuhao pa sam morao sam i kusati. Kandidati su odlični, pa to sam i očekivao, ali kažem opet, totalna dekoncentracija, više nisam znao što ste pročitali, Njutni, kilogrami..ok, znači jednostavno pomnožiti 16x2, ali dobro, drago mi je iz više razloga, neću sad sve iznositi, što sam danas ovo uspio stići, ali u ovakvim trenucima mi je uvijek, koliko god mi je drago zbog mene, bez licemjerja mi je žao ekipe jer ovakvo znanje zaslužuje uvijek uzeti novce. Ali zadaća lovca je da im to onemogući, inače ne bi bilo zanimljivo. Više sreće drugi put i čestitke na večerašnjoj izvedbi", kazao je Mladen na kraju. 

VIDEO>>Sanja Brajković s Radija Sljeme: "Četiri desetljeća još sam svježa i željna posla, nije mi dosadio"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije