Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Otvorene su prijave za 2. sezonu showa "The Voice - Najljepši glas Hrvatske"

Pravo sudjelovanja na natjecanju imaju hrvatski državljani koji na dan 21. rujna 2015. imaju 18 ili više godina
25. svibnja 2015. u 17:00 1 komentara 4414 prikaza
25.04.2015., HRT, Zagreb - Finalna emisija glazbenog showa The Voice - najljepsi glas Hrvatske. Jacques Houdek, Nina Kraljic, pobjednica showa The Voice. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Otvorene su prijave za sudjelovanje u 2. sezoni The Voicea – Najljepšeg glasa Hrvatske. Na internetskoj stranici voice.hrt.hr svi zainteresirani mogu popuniti prijavu za sudjelovanje na natjecanju, a rok za podnošenje je 22. lipnja 2015. godine.

Pravo sudjelovanja na natjecanju imaju hrvatski državljani koji na dan 21. rujna 2015. imaju 18 ili više godina. Novu priliku za sudjelovanje imaju i natjecatelji koji su u prvoj sezoni The Voicea – Najljepšeg glasa Hrvatske bili na audicijama, ali nisu prošli. Kandidati koji zadovolje uvjete sudjelovanja bit će pozvani na predizbor koji će se u dva eliminacijska kruga održavati u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu.

The Voice – Najljepši glas Hrvatske emitirat će se od 23. siječnja do 23. travnja iduće godine, a druga sezona donosi i zanimljive novosti u sustavu natjecanja. Tijekom audicija četiri mentora izabrat će po 10 natjecatelja koje će u dvobojima spojiti u 5 parova koji će pjevati duet. Uz već poznate emotivne trenutke odlučivanja o tome s kim će dalje nastaviti natjecanje, sljedeća sezona u dvobojima donosi novi emotivni moment i mogući preokret za natjecatelje. Mentori, naime, imaju pravo preuzeti po jednoga kandidata kojeg drugi mentori u dvobojima ne odaberu za nastavak natjecanja. U slučaju da za nekog kandidata koji ne nastavlja natjecanje interes pokaže više mentora – sam natjecatelj odlučit će u čijem će se timu dalje boriti. Tako će mentori u nastavku imati po šest natjecatelja – 5 koje su izabrali u dvobojima i jednog kojeg će preuzeti od drugog mentora.

Novost je i sljedeća faza – nokaut!  U nokaute mentori ulaze s po šest natjecatelja. Suprotstavljaju po dva natjecatelja koja izvode po jednu pjesmu. Mentori odlučuju čija je izvedba bolja i s kim nastavljaju natjecanje. I u ovoj fazi mentori mogu preuzeti samo po jednoga natjecatelja kojeg drugi mentori u nokautima nisu izabrali. Tako će mentori u finalnu fazu showa – natjecanje uživo – ući s po četiri natjecatelja. U polufinalnoj i finalnoj emisiji odluku o nastavku natjecanja donose isključivo glasovi gledatelja i slušatelja.  

Natjecanje za najljepši glas Hrvatske emitirat će se u 14 emisija od 23. siječnja do 23. travnja iduće godine – pet emisija audicija, tri dvoboja, dvije emisije nokauta i četiri natjecanja uživo. Nagrada za pobjednika je ugovor s Universal Music Group.

>>Potraga za talentima vratila je rock'n'roll i pop u udarni termin

>>Story nagradio Severinu, Petra Grašu, Jelenu Rozgu, Tonyja Cetinskog...

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan
  • ex_animo:

    E taj "steal" iz britanskog The Voicea mi je baš zakon bio. Jedva čekam sljedeću sezonu. Ovaj X Factor je smiješan.