Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretna vijest

Novinarka RTL-a kojoj je dijagnosticiran rak rodila zdravu djevojčicu: 'Beba je čudo'

Foto: Instagram
1/4
18.09.2019.
u 21:38

Novinarka RTL-ovog Exkluziva prije tri tjedna na svijet je donijela djevojčicu Lotu. Sretnu vijest objavila je na svom YouTube kanalu na kojem je objavljivala videa o svojoj borbi s rakom u trudnoći.

Lijepe vijesti stižu iz obitelji RTL-ove novinarke Tene Šnajder. Novinarka Exkluziva prije tri tjedna na svijet je donijela djevojčicu Lotu. Njezina trudnoća bila je iznimno neizvjesna s obzirom na to da je nedugo nakon što je drugi puta ostala trudna saznala da boluje od Hodgkinovog limfoma.

- Dragi svi, evo mene opet. Ovaj put nisam sama, sa mnom je i moja Lota - započela je Tena svoj četvrti video u kojem je otkrila da je djevojčica na svijet stigla prije tri tjedna u zagrebačkoj Petrovoj bolnici.

Porod nije bio nimalo lak, a zbog komplikacija Lota je rođena nekoliko tjedana ranije. - U 35. tjednu je počelo krvarenje i završili smo na hitnom carskom rezu u Petrovoj.Carski rez je prošao ok, a nakon toga primila sam transfuziju krvi - ispričala je novinarka dodavši kako su u bolnici provele devet dana te da je carski rez prošao u redu.

- Unatoč tome što je rođena u 35. tjednu trudnoće ona je beba čudo. Imala je 3200 grama i i nije imala nikakvih komplikacija i zdravstvenih problema - rekla je Šnajder koja je nedugo nakon što je saznala za opaku dijagnozu  otvorila YouTube kanal na kojem je govorila o svojoj borbi s karcinomom u trudnoći.

U svom prvom videu pričala je o tome kako je otprilike istovremeno kad je saznala da je trudna, otkrila i da boluje od Hodgkinovog limfoma, raka limfnih čvorova. - Radim ovo jer sam kada sam saznala dijagnozu gledala puno videa na YouTube-u, doduše ne iz Hrvatske koji su mi pomogli - rekla je tada novinarka.

Tena je isto tako rekla kako nije imala nikakve simptome, samo je osjećala veliki umor i da ne može doći do zraka, no to je zanemarivala zato što je smatrala da su to simptomi trudnoće. Priznala je da je plakala iako je to trajalo samo dva dana. Nije dala da ju obuzme depresija već je počela pretraživati sve o svojoj bolesti na internetu, te je čak i stupila u kontakt s nekim ženama koje su u sličnoj situaciji, a sada svojom pričom bodri i savjetuje žene koje se nalaze u sličnoj situaciji.

Ključne riječi

Komentara 2

DS
dunja.straub
08:30 19.09.2019.

jedite slaninu sapunjaru ozdravit ce te to je bolje nego zracenje, nekima je to pomoglo i poslje kemo terapije kosa opadne a ova slanima pomogla nekim vraca im se kosa tj pocela rast a nalaz na kontroli bijo puno boljiji da doktori se iznenadili! A čestitke na rodjenju male Lote!

TH
than
02:13 19.09.2019.

Hodgkinov limfom. Ukratko, žena se nije niti pokušala liječiti. Odnosno nije išla na kemoterapije u trudnoći, već je pokušala iznjeti dijete do kraja. Limfomi se u današnje vrijeme dobro liječi tako da si takav rizik možeš eventualno dopustiti. Ne znam koja je poanta ovakvih vijesti jer svaki rak nije isti. Da je imala nedaj Bože rak gušterače ne bi preživjela niti ona niti dijete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije