Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pretpremijera

Nova serija HRT-a o pandemiji i potresu: Među ljudima iziritiranim razlikama i promjenama množe se sukobi

Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/3
02.08.2022.
u 22:30

U okviru programa pretpremijere 28. SFF-a bit će prikazano šest nedavno produciranih dramskih serija iz četiri države regije, a među njima je i serija "Metropolitanci".

Nova hrvatska televizijska serija pod nazivom "Metropolitanci" imat će svoju pretpremijeru na Sarajevo Film Festivalu (SFF) gdje će se natjecati za nagradu publike, potvrdili su u ponedjeljak organizatori najveće regionalne filmske smotre. U okviru programa pretpremijere 28. SFF-a bit će prikazano šest nedavno produciranih dramskih serija iz četiri države regije.

"Različite su tematski, stilski i žanrovski. No, bilo da ste ljubitelji krimića, komedije, misterije ili drame, sigurno ćete u ovoj selekciji pronaći barem jednu seriju koja će vas oduševiti. S nestrpljenjem ćete čekati jesen da vidite i druge epizode", izjavila je Tina Hajon, selektorica programa televizijskih serija.

"Metropolitanci" je serija koju je za HRT proizvela Ring produkcija, a režiju potpisuje Igor Šeregi. Okupljena je prepoznatljiva glumačka postava koju čine Rene Bitorajac, Dejan Aćimović, Dijana Vidušin, Nataša Janjić Medančić, Linda Begonja, Siniša Popović, Roko Sikavica, Filip Juričić, Barbara Nola i Ljubica Jović.

Godinu i pol nakon snažnog potresa i izbijanja pandemije, u rubno gradsko naselje doseljavaju stanari starog centra grada teško oštećenog potresom, a među ljudima iziritiranim razlikama i promjenama množe se sukobi.

Uz "Metropolitance" u Sarajevu će biti predstavljena bosanskohercegovačka serija "Kotlina" čiju režiju potpisuje oskarovac Danis Tanović te slovenska serija "Trigrad" u produkciji RTV Slovenije. U program su uvrštene i tri serije iz Srbije: "Mama i tata se igraju rata 2", "Pad" i "U klinču".

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije