Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plavokosa ljepotica

Najpopularnija cura u Jugoslaviji: Posvećena joj je pjesma 'Ostani đubre do kraja'

Biljana Nevajda
Foto: Facebook
1/5
16.01.2020.
u 23:17

Iza pjesme Riblje čorbe "Ostani đubre do kraja" krije se zanimljiva pozadina.

Biljana Nevajda bila je jedna od najpoželjnijih jugoslavenskih manekenki i kao model radila je punom parom tijekom 70-ih te zaradila status najpopularnije djevojke u zemlji. To ju je lansiralo u zagrljaj jednog od najpoznatijih glazbenika tadašnjice i člana Riblje čorbe  Bore Đorđevića.

Lako ga je zavela, ali i slomila mu srce za vrijeme kratke veze te je tada objasnila kako mu nikad nije mogla potpuno vjerovati. Nakon raskida šestomjesečne veze preselila se u Sarajevo iz Beograda i započela novu romansu.

Foto: Facebook/RTL

U to vrijeme nastala je i poznata pjesma "Ostani đubre do kraja" koju je Biljana čula prije nego što je bila objavljena na albumu ''Kost u grlu'' 1979. godine.

– Bila je večer. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo da mi pročita pjesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem ga vidjeti, kad tamo… Baš kao u pjesmi: ''Dok stoji za šankom delimično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubija lagano konjak, cigarete'' (smijeh). Sjednemo za stol i on mi onako u dahu iz svoje čuvene bilježnice u koju je pisao stihove pročita: ''Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmeši kada me vidiš, ostani đubre do kraja!'' U prvi mah mi je to ''đubre'' zvučalo pomalo grubo, ali kad sam shvatila da je to ''đubre'' zapravo jedna opasna, fenomenalna osoba kojom je on očaran, a ona ga nemilosrdno ostavlja, definitivno mi se svidjela pjesma! Međutim, to je bilo sve. U tom trenutku nije izazvala nikakav potres u meni. Sjećam se da sam bila čak ravnodušna i kada su tu stvar puštali na mojoj svadbi. Uopće me nije doticala – izjavila je jednom prilikom za srpski Telegraf.

Bora je prvi put vidio Biljanu dok je svirao "Lutku s naslovne strane" na jednoj večeri posvećenoj ženama ambasadora koju je organizirao časopis "Nada". Tamo je Biljana bila gošća, a deset dana poslije sreli su se u Splitu i zapričali. Tada je roker shvatio da je zaluđen manekenkom, ali ljubavna vatra ugasila se nakon pola godine.

Ključne riječi

Komentara 14

NP
npravednost
00:20 17.01.2020.

naziv pjesme savršeno odgovara novoj uređivačkoj politici ovog lista ...

DU
Deleted user
23:44 16.01.2020.

Pa svaki dan se načitam od odnih koji su đubrad ostali do danas.

LL
lijepa_li si
23:40 16.01.2020.

da slušali smo čorbu,.voljeli boru boro je pravi četnik, iskreni, to ne skriva. nije mi jasno zašto ga vadite iz naftalina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije