Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽBE

Je li Roko styling uzeo od Azerbajdžanca a pjesmu od Britanca?

Foto: Screenshot/PIXSELL
1/5
17.02.2019.
u 12:29

Svi su pričali o Rokovim krilima, koja su bila najzanimljiviji styling na ovogodišnjoj Dori. No fanovi Eurosonga sjetili su se da je ista takva krila imao i predstavnik Azerbajdžana 2008. godine.

Gotovo svake godine nakon što dobijemo pjesmu koja će nas predstavljati na Eurosongu pojave se optužbe za plagijat. Iznimka nije ni ovogodišnja pobjednica Dore, pjesma "The Dream" koju je pjevao Roko Blažević. 

Svi su pričali o Rokovim krilima, koja su bila najzanimljiviji styling na ovogodišnjoj Dori. No fanovi Eurosonga sjetili su se da je ista takva krila imao i predstavnik Azerbajdžana 2008. godine. Elnur Hüseynov i Samir Javadzadeh pjevali su pjesmu "Day After Day" i osvojili osmo mjesto. 

Pažljivi slušatelji iskopali su i kako Rokova pjesma podsjeća na čak dvije pjesme. Prvo je objavljeno kako "The Dream" podsjeća na skladbu britanskog kantautora Benjamina Clementinea 'Winston Churchill's Boy'. Benjamin Clementine hvaljeni je glazbenik, kojije prije četiri godine osvojio nagradu Mercury za svoj album "At Least for Now". U mnogim komentarima na Facebooku može se pročitati kako se radi o očitom plagijatu, pogotovo kada se prevrti na 1:40 Clementineove pjesme. 

Druga pjesma na koju podsjeća Rokov "The Dream" je "Fantasiaa", kojom je Ami Aspelund 1983. na Eurosongu predstavljala Finsku. 

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
15:40 17.02.2019.

Pjesmokradici houdeku trebalo je natakariti ona krila i pustiti ga da slobodno poleti sa vrha hotela !!!!

Avatar kruno60
kruno60
16:00 17.02.2019.

Nije fora krasti tuđe ideje. Isto tako je ona pjesma o Babilonu plagijat. Da su izabrali Luku Nižetića imali bi šanse, a ovako katastrofa.

Avatar Apsalar
Apsalar
13:29 17.02.2019.

Ma krila su i tako teški ŠUND. No pjesma je ok. A izvedba odlična. Ma kog briga uostalom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije