Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

J. Perčin: Drago mi je što nisam propustila Lotine prve riječi

Poznate mame savjetuju koliko biti na rodiljskom dopustu. Bojana Gregorić Vejzović vratila se u kazalište kad su njenoj kćeri Zoe bila samo dva mjeseca, a Jelena Perčin uživala je godinu i pol uz svoju Lotu.
09. siječnja 2011. u 21:00 1 komentara 18 prikaza
perčin
Foto: jelena perčin
Pogledajte galeriju 1/3

Uživanje u rodiljskom dopustu za Bojanu Gregorić Vejzović trajalo je samo dva mjeseca. U rujnu je rodila kćer Zoe, a već u studenome vratila se na kazališne daske zbog uloge Melite u predstavi Leda.

Vole imati kontrolu

– Kada sam rodila Raula na posao sam se vratila kad mu je bilo osam mjeseci. Nije bilo jednostavno, jer sam po prirodi control freak i mislila sam kako ništa neće funkcionirati dok sam ja odsutna – prisjetila se Bojana razdvajanja od sada četverogodišnjeg Raula. Zahvaljujući iskustvu sa Zoe taj je proces bio bezbolniji, a dnevno se razdvoje najviše tri sata. – Nemam zanimanje poput nekih liječnica koje imaju i noćna dežurstva, meni posao trenutačno oduzima tri do četiri sata dnevno. I čim počnu istjecati ta tri sata Zoe postane nervozna i plačljiva, što je alarm da joj nedostajem – veli glumica. Kako je “Leda” projekt na kojem se radi već dvije godine, nije imala srca iznevjeriti kolege, pa se vratila poslu, no da je situacija bila drukčija posao bi sigurno pričekao još neko vrijeme. Nakon što je njena Lota napunila godinu i pol dana, glumica Jelena Perčin zaključila je da je vrijeme za povratak radnoj kolotečini. Odnedavno je gledamo u ulozi Dunje u seriji “Najbolje godine”.

– Takav televizijski format zahtijeva cjelodnevni boravak na setu i odmah sam bila bačena u žrvanj, zbog čega mi je prvi tjedan bio kaotičan. Tip sam koji voli imati stvari pod kontrolom i stalno sam se brinula je li Lota jela, je li na vrijeme išla na spavanje, jel’ je išta boli i još stotinu misli mi se tada vrzmalo glavom – o svojim brigama će Jelena. Kada se navečer vrati s posla, Lota joj odmah trči u zagrljaj.

Euforična Lota

– Tada vlada potpuna euforija i nitko nam se ne smije približiti i teško je onda mogu uvjeriti da mora na spavanje – kaže glumica. Majkama iz svog iskustva preporuča da uz mališane ostanu što duže mogu ako imaju mogućnosti. – Htjela sam se emocionalno povezati s Lotom, vidjeti njene prve korake i čuti njene prve riječi, znala sam da to neće biti moguće ako, recimo, odem snimati sapunicu i doma me nema do 19 sati. Sad znam da sam dobro postupila – objašnjava glumica, kojoj su suprug Kristijan Babić i teta Slavica desna ruka i glavni pomagači otkad radi. Nije joj problem primiti se kuhače nakon napornog dana na setu. Kaže da uglavnom kuha za Lotu i užitak joj je time još veći.

RTL-ovka Amela Čilić se samo šest mjeseci nakon rođenja prvog sina Maksa vratila na posao. – Zato sam odlučila to ispraviti sa sinom Valom, kojem je sad pet mjeseci, ali o toj odluci još se moram dogovoriti sa svojim šefom – priča Amela. Prvih dana na poslu misli su joj stalno bile s Maksom, i kao sve mlade mame brinula se je li kod kuće sve pod kontrolom. – Mislim da sam Maksu više nedostajala kad je napunio godinu dana i počeo shvaćati kad me nema kod kuće. Čim bi me tada ugledao na televiziji prišao bi ekranu i govorio “mama, uzmi me” – prisjetila se novinarka. Suprug Vlado snimao je Maksa dok je Amela radila, pa tako nije propustila trenutke u kojima on prvi put izgovara riječ tata. Smjena joj je na poslu tada započinjala u 16 sati, pa je većinu dana mogla provesti uz Maksa, no bila je poprilično neispavana tada, jer se Maks budio ranom zorom. 

Trčanje
STIŽE PRAVA ZIMA
Što napraviti da trčanje ostane aktivnost u kojem uživamo, a ne noćna mora
  • pp:

    mama je jako bitna za prve godine...kasnije tata postane bitan, pogotovo za dečke...a onda oboje postanu nebitni u tinejđerskim godinama :)