Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najnagrađivaniji

Hrvatski modni dizajner Igor Galaš otvorio kineski Tjedan mode

igor galas
26.03.2011.
u 11:50

Prije dvije godine Galaš se iz Kine vratio sa zlatom, a ovaj put donosi brončanu medalju i ocjenu najbolje kolekcije neazijskoga autora!

Zbog tragedije u Japanu brinuli smo za sigurnost i zdravlje hrvatskog modnog dizajnera Igora Galaša kad je prošli tjedan odletio u Peking na najveće svjetsko modno natjecanje Hempel Award, čiji se spektakl održava za trajanja kineskoga Tjedna mode.

Prije dvije godine Galaš se otamo vratio sa zlatom, a ovaj put donosi brončanu medalju i ocjenu najbolje kolekcije neazijskoga autora! Prvi je kome je dvaput uspjelo biti nagrađen među autorima iz 26 zemalja i to pred respektabilnim žirijem. To znači da je kineski Tjedan mode danas otvoren njegovom kolekcijom!

Odustalo se od prvotnoga plana da sve počne u Šangaju koji je „preko puta“ Japana, pa se sve odmah preselilo Peking gdje, kako se tvrdi, zasad nema opasnosti od zračenja… S Galašem su putovale pletače igle,  njegovo skulpturalno pletivo s impresivnim naborima i pletenim „korijenjem“ koje je postalo središnjom temom njegovih novih modela vezanih za temu Zemlje. Jedinu strepnju osjećao je, kaže, za svoje kolege iz Japana, kad je čuo da japanski predstavnik ipak neće sudjelovati u natjecanju.
U Pekingu se Galaš predstavlja kolekcijom naziva „Infiltration Protector“ a predstavlja usavršenu raniju kolekciju u kojoj su izraženiji oblici korijenja i krošnji drveća.

- U unutrašnjosti su šivanih predmeta ugrađene zaštitne mrežice koje služe za filtriranje vode – objašnjava Galaš – i omogućuju savršenu infiltraciju vode u unutrašnjost zemlje. U pratećem eseju napisao sam da moji čuvari koji se skrivaju u prirodi imaju mogućnost takvom infiltracijom vode očuvati naše izvore vode i cijeli planet.

Ogromne količine vune mojih modnih predmeta imaju veliku mogućnost upijanja vode, a kroz guste korjenaste oblike zagađena se kišnica čista vraća u samo srce majke Zemlje – kaže Galaš o svom projektu čija zamisao očigledno nije samo modna!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije