Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bili su prijatelji

Goran Grgić shrvan nakon vijesti o smrti Lukasa Nole: 'Izuzetno mi je teško, a još večeras moram nastupati'

Foto: PIXSELL
1/12
29.10.2022.
u 15:46

Prijatelj redatelja i scenarista Lukasa Nole, glumac Goran Grgić ispričao je po čemu će ga se sjećati.

Vijest o smrti hrvatskog filmskog redatelja i scenarista Lukasa Nola potvrdio nam je njegov prijatelj i suradnik, glumac Goran Grgić

- Nažalost, istina je – rekao nam je Goran te dodao da su bili izuzetno dobri prijatelji te su surađivali zajedno od Akademije.

- Izuzetno mi je teško. Sad sam u 'Zvijezde pjevaju' i moram nastupati i nemam vremena razmišljati o tome uopće – rekao je glumac te ispričao po čemu će se Lukasa sjećati.

- Ja bih se vratio na njegove same početke. Kad sam ga upoznao bio je najveći frajer u društvu, čovjek koji je bio zabavljač, intelektualac, izuzetno zgodan, izuzetno talentiran. Što se tiče njegovog posla, bio je vođa, znao je raditi izuzetno dobre stvari, originalne drugačije. Izvlačio je svoje osobne priče i bio je izuzetno dobar kolega, suradnik i redatelj. Bio je i vjeran prijatelj koji je stvarno čuvao ljude koje je volio. Uvijek je volio okupljati ljude oko sebe, jer je dobro kuhao i volio se družiti – rekao je.

- Izuzetno mi je žao što se to dogodilo. Dugo se borio sa svime, ali eto – dodao je glumac.

Podsjetimo, Nola se dugi niz godina borio s karcinom grla, no nikada nije posustajao u svojoj borbi protiv opake bolesti. 

Rođen je 31. ožujka 1964. godine u Zagrebu, a studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti te povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a diplomirao 2003. filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje je bio zaposlen kao izvanredni profesor.

Debitirao je u naraštaju tzv. mladoga hrvatskog filma TV filmom Dok nitko ne gleda (1993). U igranim filmovima Svaki put kad se rastajemo (1994., Zlatna arena za scenarij na festivalu u Puli) i Rusko meso (1997., i TV serija) postmodernistički kombinira žanrovske sastavnice trilera, melodrame i detektivskoga filma, zaokupljen slikovitim karakterima i pod dojmom filmova Davida Lyncha. Potom se okrenuo tzv. umjetničkom (art) filmu, s naglašenijim modernističkim postupcima i metafizičkim preokupacijama u djelima Nebo, sateliti (2000., Zlatna arena za režiju) i Sami (2001., Posebna Zlatna arena), u kojima, potvrdivši se kao vrstan vizualni stilist, posebice apsorbira utjecaje Andreja A. Tarkovskoga. Režira i na televiziji (igrane serije Operacija Kajman, 2007., i Čuvar dvorca, 2017).

Lukas Nola bio je u braku s glumicom Barbarom Nolom, s kojom ima sina Jakova i kći Maru. Bio je i brat glumca Filipa Nole. 

VIDEO Anđa Marić prošetala pistom nakon dugo vremena

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije