Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Elizabeta Gojan u sudskom ringu vodi 1:0 protiv Dijane Čuljak

Čuljak je kolegicu tužila zbog intervjua u jednom tjedniku iz studenog 2011. i zbog javnog ponižavanja i sramoćenja od Gojan tražila 30 tisuća kuna za naknadu neimovinske štete
15. srpnja 2015. u 10:01 17 komentara 20387 prikaza
culjak gojan
Foto: Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon gotovo četiri godine donesena je nepravomoćna presuda u pravnoj bitki koju su na Općinskom sudu u Zagrebu vodile nekadašnje HTV-ove novinarke Dijana Čuljak i Elizabeta Gojan, a razloga za zadovoljstvo ima Gojan.

Čuljak je, naime, kolegicu tužila zbog intervjua u jednom tjedniku iz studenog 2011. i zbog javnog ponižavanja i sramoćenja od Gojan tražila 30 tisuća kuna za naknadu neimovinske štete. U intervju, koji je Elizabeta Gojan dala kao predsjednica Ogranka HND-a na HTV-u, izjavila je da radi naporno i sve što je postigla nije stvorila nečijim pozivom s bilo kojeg otoka... da 99 posto zaposlenika na HTV-u nije propuštalo svoje šihte zbog večera u inozemstvu i zbog njih se nije mijenjao ustroj kuće, ali zbog gospođe Čuljak se mijenjao.

Sud je odlučio da su izjave E. Gojan stav i izvršnog odbora HND-a, iz čega proizlazi da Gojan nije nastupala iz osobnog animoziteta spram D. Čuljak pa nema osnove za nadoknadu štete. – Ovo je velika satisfakcija s obzirom na sva događanja oko gospođe Gojan zadnjih mjeseci. Ona je svojim postupkom štitila struku i kolege – poručio je Krešimir Škarica, odvjetnik Elizabete Gojan. Prema odluci suda, Čuljak mora platiti gotovo 10 tisuća kuna sudskih troškova.

>>Gošće emisije "Damin gambit" od Radmana traže da povuče odluku o otkazu Gojan

>>Elizabeta Gojan i Hloverka Novak Srzić dobile otkaz na HTV-u

Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • Android:

    Na kojem trgu se održavalo ročište? Možda u pulskoj areni?

  • Fake:

    Ma bitno da više nikada neće prenositi inauguraciju,bilo koga i bitno da ju više,hvala Bogu, nećemo gledati na HRT-u.

  • Upravljac:

    Čuljak se teško može nazvati novinarkom..a morali smo trpjeti njen "lik i djelo" godinama. Nedovoljno obrazovana, redovno nepripremljena, iritantna do bola, a da sve ostalo (čime se trenutno bave sudovi) i ne spominjemo. Ako smo mi gledatelji patili, mogu misliti ... prikaži još!i kako je tek bilo njenim kolegama !!! 10.000 je puno premalo, građani Hrvatske trebali bi podnijeti kolektivni zahtjev za nadoknadu uslijed duševnih boli koje smo pretrpjeli gledajući DČ na ekranima tolike godine . Bravo Elizabeta!! Njih dvije nisu ni pribiližno u istoj kategoriji, niti će to ikada biti. Čuljak je proizvod "use, nase i podase" politike koja od 90ih tlači ovu jadnu zemlju, a Gojan je bila jedna od posljednjih artikuliranih novinara na HRTu. Ovi koji su preostali su nažalost samo "talking heads"...