Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez dlake na jeziku

Daniela Trbović: 'Naše majke imale su više prava od naših kćeri, a ženama danas nije dopušteno biti duhovit'

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
30.10.2019.
u 08:00

Jedno od najpoznatijih lica HRT-a Daniela Trbović podijelila je misli vezane uz položaj žena u društvu.

Omiljena voditeljica s Prisavlja Daniela Trbović nedavno je predstavila svoj novi zabavni show "5.com s Danielom". Svojevrsnim formatom nalik na američki late night show Daniela je uspješno ovladala dovodeći zanimljive goste i potežući zanimljive teme, a na naše pitanje laska li joj što su je na HRT-u prepoznali kao idealnu osobu za emisiju, ponudila je zanimljiv odgovor.

– U tom formatu u svijetu dominiraju muškarci. Pristojne žene u to vrijeme spavaju svoj “beauty sleep” pa ne znam je li to kompliment. Prekontrolirat ću svoju razinu estrogena. Naviknula sam se obavljati i neke tradicionalno muške obveze pa vjerujem da ću se zato lakše snaći u i tom “muškom” terminu i formatu – rekla je Daniela i u nastavku razgovora otkrila da nikada nije požalila što je odustala od fakulteta medicine.

– Ono što sam naučila na medicini mi je itekako korisno, svaki dan sve više, ali nikad nisam požalila što sam odustala od medicine. Imala sam sreće da se počnem baviti nečim potpuno drukčijim i da mi to postane posao od kojeg živim i u kojem svakodnevno uživam – poručila je voditeljica koja je u najnovijem intervjuu za Novi list komentirala položaj žena u društvu.

– Imam osjećaj da ženama nije – iako je to možda malo pretvrda riječ – dopušteno biti duhovit. Žena mora biti dobra, lijepa, mila, poslušna. Ja sam žena pa vidim koliko smo u tom nekakvom patrijarhalnom obrascu oblikovani, koliko smo toga posrkali odgojem i majčinim mlijekom, prostorom u kojem živimo – izjavila je.

– Moraš stati, povući ručnu i razmisliti: "Ne tako!" Neke stvari definitivno treba promijeniti, tim više što se kod nas ponovno, nakon puno godina, pokušava žene staviti na pozicije na kojima su bile prije 50, 60 ili 100 godina. Često govorim kako ispada da su naše majke imale više prava od naših kćeri. Ono što su stekle i za što su se izborile dovodi se u pitanje – navela je Daniela. 

Ključne riječi

Komentara 43

PR
prajdali100
08:51 30.10.2019.

Poslije Veljače evo i Daniele.Pa kud vas nalaze.....

KA
kapunjohan
08:24 30.10.2019.

To jednostavno nije istina ,žene danas u Hrvatskoj uživaju maksimalna ljudska prava i ta su veća od ,,muških,, prava. Ekscesi i nasilja se dešavaju ,uvijek ih je bilo i biti će ih ali postoje i propisane odgovornosti za to i po broju tih događaja se ne mogu mijeritin ničija prava. Ne treba ni zaboraviti da su često za komflikte ipak potrebna dvojica možda sa različitom količinom krivnje.

PA
pax5
08:33 30.10.2019.

Najgore je kada žena prestane biti žena,kao piskaralo od žene....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije