Naslovnica Showbiz Hollywood

Clooney najbolje plaćen glumac na svijetu, a novac nije zaradio glumom

Na vrh Forbesove prestižne ljestvice nije došao zahvaljujući glumačkom angažmanu u proteklih godinu dana već je najveći prihod ostvario od prodaje tekile Casamigos, brenda čiji je suvlasnik i suosnivač.
23. kolovoza 2018. u 10:57 1 komentara 3811 prikaza
Foto: DPA/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/7

Premda u posljednjih godinu dana nije snimio nijedan film, George Clooney po Forbesu je najplaćeniji glumac u 2018. sa zaradom od 239 milijuna dolara. 

Razvod Jelena Veljača o uskoro bivšem suprugu i njihovoj suradnji

Na vrh Forbesove prestižne ljestvice nije došao zahvaljujući glumačkom angažmanu u proteklih godinu dana već je najveći prihod ostvario od prodaje tekile Casamigos, brenda čiji je suvlasnik i suosnivač.

U razdoblju od 1. lipnja 2017. do 1. lipnja 2018. nije ni snimio nijedan film, a većinu zarade donijela mu je 700 milijuna dolara vrijedna prodaja tekile Casamigos, od čega je uprihodio 233 milijuna dolara.

Vlatko Stefanovski 'Na granici su me gotovo skinuli do gola i shvatio sam da se ne želim gurati nikamo'

Dodatnih šest milijuna dolara donijele su mu reklame i stariji filmovi. Zadnji film "Money Monster" snimio je još 2016. godine. Drugi je Dwayne Johnson s gotovo upola manje, 124 milijuna dolara, a treći je Robert Downey Jr. sa 79 milijuna dolara.

I ove je godine vidljiva razlika u zaradama glumaca i glumica. Deset, po Forbesu najbolje plaćenih glumaca u 2018. ukupno je zaradilo 784 milijuna dolara, a deset njihovih kolegica u istom je razdoblju ukupno uprihodilo 186 milijuna dolara. Na vrhu je najbolje plaćenih glumica Scarlett Johansson s 40,5 milijuna dolara. 

Igor Kojić Severinu je suprug jučer javno podržao, a onda iznenadio ovim potezom

Iz Forbesa kažu da zbog manjka ženskih uloga glumice imaju manje izgleda zaraditi veće svote novca te da Hollywoodom dominira trend uloga superjunaka i akcijskih filmova. Forbes dodaje da su ove godine samo dvije glumice premašile zaradu od 20 milijuna dolara, u odnosu na tri u 2017. i četiri u 2016. godini.

VIDEO Izabrali smo deset najseksi Hrvata

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Drmiha:

    pa to je korektno da glumci zaradjuju vise jer glumicama je uvijek otvorena opcija za dodatnu zaradu prijaviti najbogatijeg bivseg ljubavnika da ju je seksualno uznemiravao