Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povukao se sa scene

Član Daleke obale otkrio kako danas živi Marijan Ban: 'Ne želi više u medije, ne želi u javnost'

29.04.2022.
u 09:22

- Naravno da se čujemo s Banom. Ban je odlično. On je kao Howard Hughes, ne želi više u medije, ne želi u javnost, dosadilo mu je sve to - rekao je bubnjar benda Zoran Ukić uoči velikog koncerta u Splitu.

'Spremni smo za subotu i Gripe', poručili su uoči velikog splitskog koncerta Zoran Ukić i Jadran Vušković iz Daleke obale, a tijekom gostovanja na Radio Dalmaciji ispričali su i da su u stalnoj komunikaciji s bivšim frontmenom Marijanom Banom te se prisjetili legendarnog Dina Dvornika.
 
Karizmatični Marijan Ban povukao se sa scene, ali s bivšim kolegama iz Daleke obale i dalje je u kontaktu.
 
'Naravno da se čujemo s Banom. Ban je odlično. On je kao Howard Hughes, ne želi više u medije, ne želi u javnost, dosadilo mu je sve to. Ima svoj mir i svoj ritam. Stalno smo u komunikaciji i, naravno, bez njegove dozvole mi ne bismo nastavili raditi pod imenom Daleka obala', rekao je bubnjar benda Zoran Ukić u razgovoru s Ines Nosić i Gordanom Vasiljem u showu 'Dobar dan, Dalmacijo'.
 
Bana je naslijedio Jakša Jordes koji je postao pjevač spletom okolnosti. 'Jakša je fenomenalni muzičar i saksofonist. Mi smo njega zvali da nam dođe snimiti saksofon u jednoj pjesmi za novi album i bila je jedna pjesma u kojoj vokal nije sjeo ni Hrepi, ni Jadranu i kao – Aj, Jakša, ti otpivaj. Kad je on počeo pjevati rekao sam - Di si ti čoviče bija dosad?! I sad se u Zagrebu stvarno dokazao kao frontmen i kao karizmatični tip jer nije lako doći nakon Bana', kazao je Ukić.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Anegdota tijekom koncerata bilo je za napisati knjigu, a na Radio Dalmaciji prisjetili su se jedne s Dinom Dvornikom u Koprivnici.

'Dino je došao bez benda i govori - Nema veze, vi ćete me pratit. Ja mu objašnjavam - Dino, nisam ti skinija pismu. Trebalo je početi svirati 'Zašto praviš slona od mene', a govori Dino - Šta ima veze, sviraj blues...', kroz smijeh je ispričao Jadran Vušković.
 
Na pitanje postoji li ijedna pjesma koju su snimili, a koje se danas srame, Ukić je odgovorio:

'Nema šanse, ponosan sam na svaki takt što sam odsvirao u Dalekoj obali. Ne bi to dospjelo na album. Nismo nikad podilazili ničemu, čak ni ljudima koji nas dolaze slušati, koje volimo i poštujemo. Radimo ovaj posao, da bi ljudi to slušali, ali uvijek smo uspijevali biti svoji i svirati muziku koju prvenstveno volimo jer glazba je ipak iznad svih nas.'

VIDEO Stvari i dokumenti Marijane Seifert iz Big Brothera pronađeni su kod zagrebačkog Mosta mladosti

Komentara 4

MT
mačak tom
13:35 29.04.2022.

Ban je legenda. Car. Ujedno i ban. :) Veliki pozdrav od vjernog pratitelja. :)

ST
Stari
13:28 29.04.2022.

Marijan Ban je ljudina, i stasom i glasom.

JA
jamajka
14:30 29.04.2022.

A tko pametan želi u medije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije