Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN MAMIĆ:

Presudit će kvaliteta, a vjerujem da je mi imamo više nego Petrolul

zoran mamić
Luka Stanzl/PIXSELL
20.08.2014.
u 20:24

- Čeka nas prvo poluvrijeme zanimljivog i vrlo važnog dvoboja. Dobro poznajemo ekipu Petrolula, kao i, siguran sam, oni nas - kaže trener Dinama.

Modre u četvrtak od 19:15 po hrvatskom vremenu u Rumunjskoj čeka prva utakmica play-offa Europske lige protiv Petrolula. Večer prije susreta trener modrih Zoran Mamić i naš bočni igrač Ivo Pinto uoči treninga odradili su konferenciju za medije na kojoj su rekli svoja očekivanja od susreta, stoji na službenim Dinamovim stranicama.

- Čeka nas prvo poluvrijeme zanimljivog i vrlo važnog dvoboja. Dobro poznajemo ekipu Petrolula, kao i, siguran sam, oni nas. Mislim da će ekipa koja bude kompaktnija, koncentriranija i koja bude radila manje pogrešaka proći dalje, a vjerujem da ćemo to biti mi. Imamo kvalitetu, ekipnu i individualnu i vjerujem da ćemo to pokazati – rekao je u uvodu trener modrih, a onda su domaći novinari krenuli s pitanjima kojih je bilo jako puno. Naime, utakmica između Petrolula i Dinama izazvala je veliko zanimanje, a vidjelo se kako domaćini itekako cijene hrvatskog prvaka.

S druge strane, trener modrih je imao samo riječi hvale za Petrolul: - Imamo veliki respekt prema Petrolulu, ofenzivni dio i vezni red su im jako dobri i kvalitetni te ćemo morati biti jako, jako dobar; čak i izvan svojih mogućnosti da bi ovdje napravili pravi rezultat – kaže trener te dodaje: - Naravno, ovo je tek prvo poluvrijeme i bilo bi jako čudno da se u prvoj utakmici desi rezultat kojim bi netko osigurao prolaz.

Desni bočni modrih došao je u Dinamo iz rumunjskog Cluja i dobro poznaje Petrolul: - Lijepo se vratiti u Rumunjsku i sjetiti se lijepih stvari koje sam ovdje doživio – rekao je Ivo na početku pa nastavio: - Nema lakih utakmica u ovoj fazi natjecanja pa će tako i one protiv Petrolula biti teške. Posebno ova prva jer znam da nas ovdje čeka pun stadion i sjajna atmosfera.

- Naš cilj je dobiti utakmicu; to želi svaki sportaš. Naravno, ne odlučujemo samo mi o tome nego i protivnik, trenutak sreće ili nadahnuće, ali mi želimo utakmicu dobiti – rekao je trener modrih uoči službenog treninga.

Petrolul je do utakmice s modrima došao preko Plzena kojeg su dobili čak 4:1 u Češkoj, no trener modrih gledao je njihove još bolje utakmice: - Gledali smo puno utakmica Petrolula, gotovo sve ove sezone, a čak smo ih gledali i na pripremama kada su igrali protiv Maribora. Iskreno, meni su najbolje igrali protiv Flamuntarija gdje su dobili 2:0, ali pokazali da mogu 90 minuta "mljeti" protivnika, da su odlično fizički pripremljeni i da imaju kvalitetu. Kažem, u tom susretu su po meni pokazali najbolji nogomet.

Trener naglašava kako je velika razlika između prijateljske utakmice koju su ove dvije momčadi igrale na pripremama i one play-offa Europske lige pa naglašava: - Naš cilj je dobiti utakmicu; to želi svaki sportaš. Naravno, ne odlučujemo samo mi o tome nego i protivnik, trenutak sreće ili nadahnuće, ali mi želimo utakmicu dobiti. Tako ćemo se i postaviti na terenu.

O šansama za prolaz trener je rekao ovo: - Mislim da Dinamo ima velike šanse. Ponavljam, moramo biti dobri, ali mi to možemo. Tko je favorit? To je sve teorija, a na terenu je praksa. Vidjet ćemo sve na terenu – priča trener pa nastavlja o Adrianu Mutuu: - U 35. godini igrati na nivou na kojem igra je fantastično. On je vrhunski igrač i sigurno jedan od najvažnijih kotačića ove momčadi; puno toga u igri Petrolula, ali i onoj protivnika ovisi o tome kako će on igrati.

>> Dinamo očekuje užarena atmosfera: Petrolul u 24 sata rasprodao stadion!

>> Nemamo se zašto plašiti Petrolula, mi smo Dinamo!

Ključne riječi

Komentara 5

GO
Goldstadt
21:34 20.08.2014.

ajde tele ne trkeljaj ostavi se klupe i daj normalnom čovjeku da radi tvoj posao a ti i braco odite u tpm!

CR
crocro
21:54 20.08.2014.

Poslušajte izjave Keka što i kako priča o svojim protivnicima poštujući i uvijek uvažavajući protivnika, nikakd s poddcjenjivačkim naglaskom, stavljajući svoj klub u prvi plan. On istodobno ne veliča svoj klub već ga drži poniznim, a samo oni međusobno znaju da se moraju na terenu odnositi pobjednički. I na koncu nije se dobro hvaliti prije susreta i naglašavati svoje sposobnosti a kasnije se pokazuje da predstavljanje u javnosti nije bilo točno jer su izgubili. Mislim da se i Dinamo treba ponašati ponizno i s uvažavanjem svakog protivnika, zašto protivnik ne bi bio čak i favorit, zašto mu ne bi prepustili tu ulogu pa makar bili i jači, neka se raduju, ali na ternu im pokazati zube i pokazati tko je pravi gazda. Ne volim samohvalu Zorana Mamića, koja se više puta izjalovila.Bolje da je ponizan i skroman u izjavama pa protivnika razvali na terenu. Ego je ljudima najveći protivnik.

LI
list68
22:08 20.08.2014.

Ne znam po ćemu zaključuje da je kvaliteta na strani dynama. Iz onog što smo do sada od dynama vidjeli, vidjeli smo svega ali kvalitete gotovo ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije