Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije teško

Želite bolje živjeti u 2016.? Evo što vam je činiti...

sreća
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
06.01.2016.
u 07:00

Ali jedno je zaželjeti, a sasvim druga priča je to i ostvariti. I da ne bismo odmah samo odmahnuli rukom i rekli kako "za nas nema pomoći", stanimo na loptu.

Ostaviti sve teškoće iza sebe u prošloj godini i optimističnije i uspješnije zakoračiti u Novu jedna je od najčešćih novogodišnjih odluka. 

Ali jedno je zaželjeti, a sasvim druga priča je to i ostvariti. I da ne bismo odmah samo odmahnuli rukom i rekli kako "za nas nema pomoći", stanimo na loptu. 

Najčešće smo sami tvorci svoje sreće iako nam se  može učiniti da se baš cijeli svijet, alii poneki političari, urotio protiv nas da baš ništa ne ide na bolje. Ostavimo pesimizam po strani i okrenimo novi list. Možemo li to napraviti u godini koja je pred nama? 

Pokušajmo....

Svaki dan napišite tri stvari zbog kojih ste zahvalni

Nemojte odmah okrenuti očima i pomisliti kako nema šanse da to napravite. Utrošit ćete par minuta dok pijete kavu, a koliko god vam se ova ideja ne čini dovoljno "frajerski", nakon svega nekoliko dana ili tjedana postat ćete sretniji i smireniji. Jer iako mislite da vama baš sve ide naopako u životu, iznenadit ćete sami sebe s tim kako nedostatak novaca ili neki drugi problemi koji vas tište ne moraju zauzeti prvo mjesto u vašem životu. Imate i razloga da budete sretni, zar ne?

Manje psujte

Svaka druga vam je "kočijaška"' I  to je način vašeg izražavanja i "olakšanje" u stresnim situacijama? Razumijemo. Ali može i bez toga. Učestalo psovanje može itekako loše utjecati na vaše mentalno zdravlje pa se suzdržite koliko god je moguće. Iznenadit ćete se kako život može biti ljepši ako "okidate" savku drugu riječ. 

Izdvojite pet minuta za najdraže

Izgovori poput "nisam imao vremena da ti se javim" moraju pasti u zaborav. Uvijek imate pet minuta da nazovete i čujete osobe do kojih vam je stalo. Pet minuta u 24 sata zaista nije nemoguća misija, a osim što ćete pokazati da ste brižna i pažljiva osoba, sami ćete se osjećati puno bolje i potpunije. I već ste unaprijedili svoju kvalitetu života za nekoliko postotaka. I nije teško, zar ne?

Prestanite kukati

Osim što je iritantno drugima u vašoj okolini stalno slušati "žalopojke", napravit ćete dobro i samima sebi jer ćete manje gledati pesimistično na svijet. 

Planirajte put negdje gdje dosada niste bili

Jeste li opet pomisli: Kakav put? Tko će to platiti? Vratite se na početak i napišite treistvari zbog kojih ste zahvalni. Možda i nećete imati novaca za neko putovanje, ali možda vam se ove godine sve i okrene pa ćete imati. A možda će vas baš isplanirano putovanje i želja motivirati da nađete bolji posao ili iskoristite neke prilike koje vam se pružaju i okrenete novi list u vašem životu. A vašim prijateljima pošaljete razgolednicu s neke egzotične plaže koju ćete ispisati ispod kokokosove palme. Treba li vam još motivacije?

Oznojite se jednom u danu

Bez obzira kako to preferirate, trčanjem, hodanjem, vježbanjem u teretani ili seksom...Ali uzmite to kao naredbu sebi - barem jednom na dan. Svaki dan!

Ostavite se multitaskinga

Obavljajte jednu po jednu stvar. Tako ćete manje griješiti, bit ćete temeljitiji i vjerojatno uspješniji i manje pod stresom. 

>>9 znanstvenih razloga zašto je dobro imati psa

 

Komentara 1

IP
ispeci.pa.reci
18:02 06.01.2016.

hrpa gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije