Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li uspjeli?

Većina ljudi ne zna kako riješiti ovo jednostavno pitanje iz IQ testa, znate li vi?

Stanciletto
08.08.2023.
u 09:30

Ako ste u potrazi za mozgalicom koja će vas doista natjerati da se počešete po glavi, isprobajte ovaj šablonski test – oko 90% odraslih ostane potpuno zbunjeno njime.

Mozgalice i testovi inteligencije zabavan su način da se natječete s prijateljima, a ako brzo riješite zagonetku, možete otkriti i da imate visok IQ. Dvadesetih godina prošlog stoljeća korišten je kao test inteligencije za djecu, a danas gotovo 90% odraslih ostalo je potpuno zatečeno njime. Jeste li i vi jedan od njih? Ovu vrstu testa osmislila je američka psihologinja Grace Arthur, a koristio se kao test inteligencije sve do 1950-ih godina. Isprva može izgledati lagan, ali što dulje gledate u njega, čini se da vam je sve teže dokučiti točno rješenje, prenosi Mirror.

Slagalica ima kvadrate s uzorcima, a vaš je zadatak sastaviti kvadrat na vrhu slike u cjelini koristeći mješavinu drugih blokova dostupnih na dnu slagalice tako da ih slažete jedne na druge. Možda izgleda lagano, ali u stvarnosti je prilično teško. Postoji toliko mnogo različitih komponenti u ovom zadatku da ga to čini puno težim nego što izgleda.

Foto: Stanciletto

Nije ni čudo da je 90% odraslih potpuno zbunjeno dok gleda ove zagonetke te ih ne mogu dovršiti. Treba vam puno strpljenja i volje da biste dobili točan odgovor. Ipak, nastavite pokušavati, vjerujemo u vas. Ako ipak ne želite doznati odgovor, nemojte odmah dalje čitati. Ovaj šablonski test prvi je put napravljen jer su se drugi IQ testovi u to vrijeme oslanjali na verbalne odgovore i smatrali su se diskriminirajućima za određene skupine ljudi.

Jeste li otkrili odgovor? Koja ste slova odabrali za pločicu na vrhu stranice? Ako ste pogodili GICJDK, onda ste potpuno u pravu. To je ispravan redoslijed za postavljanje pločica kako bi se napravio prilično složen oblik na vrhu slike.

GALERIJA: Ovo su najpoznatije optičke iluzije koje će vas itekako zbuniti!

1/5
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije