Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Tona ručno rađenih raviola pa-Šta za poduzetnički uzlet u sklopu projekta “Startaj Hrvatska”

Tona ručno rađenih raviola pa-Šta za poduzetnički uzlet u sklopu projekta “Startaj Hrvatska”
11.10.2021.
u 10:37

Na početku druge sezone društveno odgovornog projekta “Startaj Hrvatska”, kojeg su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV, u prvoj emisiji Renata Burić iz Zagreba napravila je svoj poduzetnički iskorak. SPAR Hrvatska je od Renate naručio tonu proizvoda, odnosno 3000 pakiranja ručno rađenih raviola pa-Šta.

Renata Burić je drugu sezonu projekta “Startaj Hrvatska” prepoznala kao priliku da svojoj obitelji osigura egzistenciju. Ideja o proizvodnji raviola sinula joj je nakon što je ostala bez posla u ugostiteljstvu, a mirisi i okusi domaće tjestenine iz djetinjstva poslužili su kao inspiracija. Sa željom da ideju o proizvodnji domaćih, ručno rađenih raviola pretvori u poduzetničku stvarnost, Renata je bila spremna za savladavanje svih izazova koji su se pred njom na tom putu našli.

Iako se u projekt “Startaj Hrvatska” prijavila s jedinstvenim i zanimljivim proizvodom, pogon kućne radinosti u kakvom su se ravioli do tada proizvodili trebao je stasati u ozbiljnu proizvodnju. Lista promjena koje je Renata morala uvesti bila je duga, ekstenzivna i uključivala je uvođenje normativa, upoznavanje s pojmovima kontrolne liste, LOT broja te hvatanje u koštac s ispunjavanjem uvjeta bez kojih ne bi mogla nastaviti sudjelovanje u projektu.

Uz podršku stručnog tima kompanije SPAR Hrvatska i potporu obitelji, Renatin pogon za proizvodnju tjestenine u konačnici je zadovoljio stroge uvjete, neophodne za plasman na police trgovačkog lanca. Obnovljen je dodatni objekt za skladištenje, kupljeni su strojevi te ishođene sve potrebne dozvole i certifikati. Zahvaljujući tome, SPAR Hrvatska je od Renate Burić naručio veliku količinu pa-Šta raviola što predstavlja velik uspjehu za ovako malu obiteljsku proizvodnju. Ravioli pa-Šta dolaze s tri punjenja - sir i pršut, tri vrste sira te sir i špinat, koji pojedinačno teže čak 50 grama što je jedinstven primjer na domaćem tržištu. Prilikom izrade, glavni sastojci se nabavljaju na domaćem tržištu i hrvatskog su porijekla.

Ravioli pa-Šta mogu se kupiti u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Uz Renatu, još je sedmero drugih dobilo jedinstvenu priliku za ostvarenje svojih poduzetničkih snova kroz projekt “Startaj Hrvatska”. Njihove životne i poduzetničke priče gledatelji mogu pratiti u dinamičnim emisijama subotom u 18.15 na Novoj TV.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije