Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Talijanski chef tvrdi: Ovo je jedini ispravni recept za pripremu bolonjez umaka!

Shutterstock
09.05.2023.
u 13:30

Bitno je kuhati umak jako dugo i odabrati odlično meso i vino.

Stefano Cilla, poznati talijanski chef koji vodi kuhinju u restoranu Bancone u Engleskoj, otkrio je da za pripremu bolonjez umaka postoji samo jedan točan recept koji trebate slijediti kako bi ovo omiljeno jelo ispalo savršeno. Prvo kaže kako je bitan odabir mesa - nabavite ono s malo većim postotkom masnoće i neka bude miješano, 1 kg govedine i 250 g svinjetine (za četiri osobe), prenosi Huffpost

Ostali sastojci koji vam trebaju su:

  • Velika glavica luka
  • 2 mrkve
  • 100 g celera
  • Malo ružmarina
  • 1,5 l pasirane rajčice
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 200 ml dobrog crnog vina
  • Sol i papar
  • Tjestenina, on preporučuje samo špagete

Stefano kaže da se ovaj umak mora kuhati oko 3 i pol sata kako bi se postigao najbolji okus. Narežite povrće na male kockice, a zatim ga ubacite u lonac u kojem ste prethodno zagrijali maslinovo ulje. Dodajte grančicu ružmarina i kuhajte na srednjoj vatri oko 5 minuta. Zatim dodajte meso, sol i papar te stavite na jaku vatru i kuhajte uz povremeno miješanje. 

Kada je meso dobilo smeđu boju, maknite ružmarin (ako ste koristili grančice), dodajte crno vino i pustite da alkohol ispari. Nakon toga vrijeme je da stavite i pasiranu rajčicu, a zatim slijedi kuhanje na laganoj vatri - tri sata i 30 minuta. Svakih 10-15 minuta promiješajte. Dodajte još začina po želji.

Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka:

 

Komentara 2

RA
Ramajana
09:41 13.05.2023.

Probala sam i takav. Iskreno, šteta vremena. Po meni su uvijek najbolje stvari koje radiš s puno pažnje i malo vremena. Osim sarme, naravno. 😆👍

Avatar Čudomix
Čudomix
15:20 09.05.2023.

3 i pol sata kuhanja bez dodavanja vode... teško.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije