Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemojte to raditi

Stručnjaci otkrili: Ova loša navika u kupaonici može dovesti do nakupljanja paukova

Pixabay
03.11.2021.
u 15:30

Mokri ručnici ne privlače samo pauke, već i brojne druge insekte koji traže sklonište na toplim i vlažnim mjestima.

U nekom trenutku vjerojatno ste povukli zavjese za tuš ili podigli WC dasku samo da biste se suočili s jednim od najjezivijih iznenađenja - paukom. Nažalost, kako piše Best Life, ovo nije rijedak scenarij. 

Paukovi se često skupljaju u kupaonici, pogotovo tijekom jesenskih i zimskih mjeseci, a stručnjaci upozoravaju da postoji jedna stvar koju mnogi od nas ostavljaju u kupaonici koja bi mogla biti najgori krivac za privlačenje ovog insekta.  

Želite se riješiti pauka u svom domu? Imamo genijalan trik:

1/5

Možda ćete biti u iskušenju ostaviti mokri ručnik na podu u kupaonici nakon što se istuširate, ali to nije navika na koju biste se trebali navikavati. Mokri ručnici vjerojatno će privući pauke zbog svoje vlage, jer "vlaga je neophodna za svakog pauka i oni ne mogu živjeti bez nje", kaže Macy Ruiz, entomologinja koja radi s Ehrlich Pest Control.

Nicholas Martin, entomolog i osnivač Pest Control Hacksa, kaže da je veća vjerojatnost da će određene vrste pauka biti privučene vlažnim mjestima, poput podrumskih pauka.

Drugi stručnjaci sugeriraju da pauke ne privlači samo vlaga, već i potencijalni izvori hrane koji bi mogli biti prisutni. Prema Ruizu i Martinu, mokri ručnici također privlače bube kao što su komarci, muhe, grinje, stonoge, mravi, cvrčci i žohari – sve su to uobičajeni izvori hrane za pauke.

"Tijekom hladnih mjeseci, pauci traže zaklon, pa je najbolje držati ručnike obješene kako ne bi došlo do toga da pauci traže sklonište u hrpi ručnika", objašnjavaju stručnjaci, dodajući da paukove privlače i prljava područja poput prozora koji nije očišćen od prašine, uključujući ispod kupaonskog namještaja ili neurednu hrpu odjeće na podu.

Znanstvenici upozoravaju: Nikada ne ubijajte pauka kojeg ste pronašli u domu!

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
05:45 04.11.2021.

ovdje u slavoniji naši domaaaći kućni paučići baš i ne vole vlagu i vlažna mjesta, i znak je da je kuća suha ak ima povremeno pauka po čoškovima. - u ameriki su druge vrste koje izgleda vole otić pod dasku školjke :P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije