Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Sport i kultura za vikend u Općini Fužine

Fužine
16.06.2021.
u 10:26

Sportska i kulturna zbivanja prožet će ovog vikenda Općinu Fužine, najpoznatiju gorsku rivijeru. Na rasporedu je u subotu, 19. lipnja, Fužinarska lisica, tradicionalna trkačka utrka na 400 m za najmlađe u dobi od prvog do petog razreda osnovne škole te 6 intenzivnih kilometara za odrasle s usponom od 100 m.

Trči se uz samo jezero Bajer, a početak starta je pokraj OŠ Ivanke Trohar u Fužinama. Dječja utrka počinje u 18 sati, a za odrasle u 18:30 sati. Svakako je Fužinarska lisica i centralna sportsko-rekreativna manifestacija ovog vikenda koju prate mnogobrojni posjetitelji, i naravno, veliki i mali trkači. Pogodna klima i svježi zrak u Općini Fužine podržat će sportaše na njihovom testu izdržljivosti te im zasigurno omogućiti i uspješan finish. Organizatori utrke su Organizator Udruga Alpe-Adria Trek Trail i Ured za turizam Fužine. Nakon utrke, od 20 sati, za zabavno-plesnu atmosferu pobrinut će se goranski rock band C.O.M.P.A.S.S. u sastavu Borna Majnarić, solo gitara, Nikola Mance Bejci, ritam gitara, Luka Mikuličić G-dur, bass gitara i back vocal, Krešimir Cvitković, bubnjevi i Patrick Mulc, glavni vokal. Koncert se održava pod Branom u samom centru Fužina, a ulaz je besplatan.

Svakako će posjetitelji u prijepodnevnim satima i prije same utrke uživati u kultnom kaubojskom Roswell selu, špilji Vrelo, šetnjama uz jezera Bajer, Lepenicu i Potkoš ili pak u usponu na atraktivan vidikovac Preradović. Predah uz slasne gastro poslastice neće razočarati ni one najzahtjevnije jer ih očekuje Gastroventure  à la Gorski kotar u lokalnim restoranima, a u lipnju je naglasak na delicijama od srnetine, goranske pastrve, bazge i koprive.

Kulturna zbivanja

Već u četvrtak, 17. lipnja posjetitelje Općine Fužine očekuje svojevrsna vikend uvertira kada će se održati predstava za odrasle „Stanko i Oliver“ od 20 sati u Domu kulture u Fužinama. Predstava prati dva najbolja prijatelja, Stanka i Olivera, na njihovom putovanju iz Hrvatske prema Azurnoj obali. Budući da je jedan djetinjast i nespretan, a drugi razmetljiv i brzoplet dolazi do sudara dvaju različitih šašavih svjetova. U tom sudaru nastaje kaos gdje svakodnevni benigni problemi za Stanka i Olivera postaju gotovo nepremostiva prepreka. Predstavu organiziraju Kotar teatar u suradnji s Gradskim kazalištem Zorin dom iz Karlovca. Petak, 18. lipnja rezerviran je za promociju knjige Nade Glad "Pod istim nebom stvoreni" koja će se održati u parku dr. Franje Račkog u Fužinama od 19:00 sati, a organizator je Udruga Franjo Rački.

Foto: Općina Fužine

U nedjelju, 20. lipnja, naglasak je na jedinstvenom koncertu harfe i mezzosoprana uz jezero Bajer (na početku šetališta Hrvatskih branitelja) u Fužinama.  Helena Lucić Šego, mezzosopran i Tajana Vukelić Peić, harfa glazbeno će utjeloviti djela G. Paisielloa Nel cor piu non mi sento, B. Andresa La Gimblette, D. Pječavić Zašto i dr. Početak koncerta je u 18 sati, a  ulaz je besplatan.

U kinu Lič u nedjelju, od 17 sati prikazat će se Croods 2, dječji animirani film te od 19:30 sati Brzi i žestoki 9, igrani film. Više informacija potražite na Facebook stranicama i www.tz-fuzine.hr mrežnim stranicama. Sva događanja održavaju se u skladu s epidemiološkim mjerama.

Foto: Općina Fužine

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije