Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Snimka bebe koju na kolicima odvoze na operaciju doniranja organa, slomit će vam srce!

Kod djevojčice stare 22 mjeseca nastupila je moždana smrt, a DailyMail objavio je snimku iz bolnice
22. svibnja 2019. u 18:02 3 komentara 35485 prikaza
Foto: Facebook

Moždana smrt ili cerebralna smrt, konačni je i nepovratni prestanak moždane funkcije. Nastaje zbog oštećenja središta i aktivacijskih sustava smještenih u moždanom deblu, koji kontroliraju vitalne funkcije (disanje, krvni tlak i održavanje svijesti). Kod sigurne dijagnoze moždane smrti odustaje se od daljnjih pokušaja reanimacije, a bolesnikovo tijelo može postati darovatelj (donor) za potrebe transplantacijske medicine koja je iznimno značajna u liječenju beznadnih bolesti i stanja. 
Video prikazuje Coralynn Sobolnik, koju je poljubila majka, 29-godišnjakinja Meagan, i rekla: "Spasit ćeš tri života. Voljet ću te zauvijek." Liječnici i medicinske sestre stajali su uz zid hodnika u bolnici u New Hamptonu i pjevali "Amazing Grace", piše DailyMail

Nokti oprez! Učestalo geliranje noktiju može biti opasno, dermatolozi savjetuju: Zaštitite kožu

Bebici su proglasili moždanu smrt samo dan ranije nakon što se pet dana borila s virusom, a zbog komplikacija doživjela je tri srčana udara. Tri osobe spasit će njeni organi, a malenoj su aparati ugašeni 22. travnja, prije no što je donirala srce, jetru i bubrege. Srce je otišlo jednogodišnjem dječaku, a jetra jednogodišnjoj djevojčici. Bubrezi su donirani 41-godišnjoj ženi. 

 | Autor : Facebook Foto: Facebook

U videu možete vidjeti i kako njen otac Paul Sobolnik govori: "Voljet ću te zauvijek, ti si najbolje što mi se dogodilo u životu."

Roditelji su pohvalili liječnike i medicinske sestre iz bolnice. 

"Ne znam postoji li riječ bolja od 'fenomenalno' za ljude koji rade u ovoj bolnici. Prema nama su se ponašali kao da smo obitelj. Bio je to baš dirljiv trenutak i ganuta sam činjenicom da je Coralynn uspjela dotaknuti toliko ljudi." Roditelji potiču druge da razmisle o doniranju organa. "Bilo da se radi o vašoj majci, bratu ili malenom djetetu, možete odlučiti da njihovo nasljeđe živi i dalje", rekla je majka. 

Hodanje NOVI NALAZI Istraživanje pokazalo da ljudi koji brže hodaju - žive dulje

Coralynn se razboljela 17. travnja i dva dana kasnije stigla je u bolnicu gdje su liječnici otkrili kako se muči s disanjem. Zarazila se humanim parainfluenza virusom. Na osmrtnici malene koja je rođena 18. srpnja 2017. pisalo je: Coralynn je bila nestašna. Krala je Barbiku svojoj starijoj sestri... Obožavala je vrijeme provoditi na otvorenom, puhati balone, trčati za zmajevima i psićima. Obožavala je kupke, svoje čizme (i tuđe u koje je mogla stati), ali i slušati pjesmu ''Baby Shark''! Bila je divna djevojčica koja je obožavala ljubiti druge i imala zarazan osmijeh."

 | Autor : Facebook Foto: Facebook

Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
  • malena1983:

    Kako imate srca ovako nešto objavljivati??

  • david_neretva:

    Kad imas djecaka koji se rodio bez pulsa i doktor ga ozivio i na kraju gledas ga svaki dan kako trci i igra se bez ikakvih posljedica onda te ovako nesto vrati u nazad i oci se suzama napune. Sudbina ... prikaži još! je odredila da ovaj mali borac spasi troje drugih i bila okrutna prema njemu i njegovoj obitelji,a druge postedila s njegovim organima. Rip