Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlično!

Slane američke palačinke danas će vam sigurno popraviti raspoloženje

Zara Home
20.05.2020.
u 11:02

Zara Home i dalje objavljuje zanimljive recepte koji su, usto, i vrlo jednostavni za pripremu. Nama je za oko zapeo ovaj recept jer smo trebali nešto brzo, ukusno i hranjivo.

Ove palačinke američkog podrijetla pripremaju se u pećnici u željeznoj ili metalnoj tavi s teškim dnom. Obično su neutralnog okusa i iako se najčešće jedu za doručak ili užinu uz nešto slatko, odlučili smo se za palačinke u slanoj varijanti koje se jednako tako mogu poslužiti za brunch ili večeru. Na stranici Zara Home potražite još zanimljivih recepata kojima ćete obogatiti svoj jelovnik.

Foto: Zara Home

Slane američke palačinke

Sastojci (za tavu promjera 24 cm):

225 ml punomasnog mlijeka

3 jaja veličine L

1 šalica brašna (oko 130 g)

5 žlica maslaca

1/2 žličice soli

svježe mljeveni crni papar po želji

2 žlice usitnjenog svježeg vlasca

1 žličica svježeg origana

1 burrata ili bivolja mozzarella

1 grančica cherry rajčica

ekstra djevičansko maslinovo ulje

listići rukole (po želji)

Foto: Zara Home

Priprema:

Zagrijte pećnicu 20 minuta na 220 ºC. Istucite jaja i pomiješajte ih s mlijekom, brašnom, soli, paprom, usitnjenim vlascem i svježim origanom. Ostavite sa strane. Operite grančicu cherry rajčica, ali pritom pripazite da ostane cijela te je zatim osušite i začinite s malo ulja, soli i papra. Stavite je na pladanj za pečenje u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Kada se zagrije, smanjite jačinu vatre i u tavi otopite maslac. U ovom je koraku važno smanjiti vatru kako maslac ne bi zagorio. Ulijte tijesto u tavu i stavite je na pladanj za pečenje, pokraj rajčica. Pecite otprilike 25 minuta. Važno je da tijekom pripreme palačinke ne otvarate pećnicu, pa ako želite, prvo pripremite rajčice. Izvadite tavu iz pećnice i na palačinku stavite burratu, cherry rajčice i listove rukole. Popaprite i dodajte nekoliko kapljica ekstra djevičanskog maslinova ulja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije