Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemojte ju raditi

Prema stručnjakinji, ovo je najveća greška koju parovi rade kada pokušavaju poboljšati seksualni život

Shutterstock
22.07.2023.
u 20:50

U odnosima između muškaraca i žena, parovi često o seksu razmišljaju samo kao o penetrativnom odnosu

Kada par pokušava oživjeti svoj seksualni život, često im je cilj pokušati imati seks što češće.  Koliko često bi parovi trebali imati seks vrlo ovisi o pojedinim osobama koje su uključene i kolika je količina seksa za svakog od njih dobra. No, prema Jessi Zimmerman,  stručnjakinji za seks i bračnoj savjetnici, jedan problem s kojim se mnogi parovi susreću je praćenje količine seksa.

U odnosima između muškaraca i žena, parovi često o seksu razmišljaju samo kao o penetrativnom odnosu. Stoga, kako prenosi Mindbodygreen, kada pokušavaju poboljšati svoj seksualni život, neizgovoreni fokus je kako učiniti da se taj čin češće događa.

VEZANI ČLANCI:

Taj uski fokus često zaboravlja cijeli smisao seksa. "Smisao seksa je dijeliti zadovoljstvo sa svojim partnerom i osjećati se povezanim u tom procesu", objašnjava Jessi. Dakle, ako se usredotočite na ostvarivanje određenog čina, zapravo stvarate vrstu pritiska koji čak može smanjiti libido.

Sjajan seks ne znači raditi određene stvari što više i češće. Radi se o tome koliko dobro možete učiniti da uživate u visinama erotike, intimnosti i povezanosti kao par. “Provedite intimno vrijeme zajedno, bez pritiska da postignete cilj ili učinite određenu stvar", preporučuje stručnjakinja.

Još uvijek možete pokušati povećati koliko često ste intimni jedno s drugim kao par, ali ideja je ući u te trenutke bez očekivanja da će to dovesti do određenog seksualnog čina ili ishoda. Stoga, potražite načine da isprobate nešto novo i usredotočite se na to koliko vas ovi trenuci čine povezanima i uzbuđenima.

Istraživanje otkrilo nakon koliko spojeva se parovi prvi put seksaju!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije