Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljetno osvježenje

Poznati uživali u craft pivu i otkrili koji je peti element

Uršula Tolj
PR FOTO
26.07.2017.
u 10:27

Inspiriran vatrom i zemljom, elementima odgovornim za ljetne vrućine, daruvarski majstor pivar Krešo Marić stvorio je osvježavajuće i aromatično ljetno, pšenično pivo

Poznati craft pivar Krešo Marić predstavio je peto pivo linije 5th Element Gerweiss uz delicije iz radionice chefa Marina Medaka.

Osnovna četiri sastojka piva, slad, voda, hmelj i kvasac u liniji 5th Element predstavljeni su kroz četiri elementa: vatru, zemlju, vodu i zrak. Tek dodatkom LJUBAVI, poručuju iz Pivovare Daruvar, nastaje prava čarolija.

Inspiriran vatrom i zemljom, elementima odgovornim za ljetne vrućine, daruvarski majstor pivar Krešo Marić stvorio je osvježavajuće i aromatično ljetno, pšenično pivo njemačkog stila, punog tijela, sladnih, gotovo krušnih aroma s prepoznatljivom notom banane koja potječe od kvasca, smanjenog alkoholnog karaktera, jako karbonizirano i osvježavajuće. 

Uršula Tolj
1/12

„Poznato je da se pivo sastoji od četiri sastojka: vode, slada, kvasca i hmelja, a peti element je ono nešto - ljubav, tradicija i pivar koji to radi. Zbog toga smo i nazvali ovaj brend 5th Element u kojem prevladava gorčina i aroma. Prvo je to pivo skuhano u jednoj industrijskoj pivovari u Hrvatskoj što je posve neobično, ali želja nam je da prosječnom potrošaču svijetlog lager piva približimo craft pivo, kaže majstor pivar Krešo Marić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije