Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Povremena čaša vina u trudnoći navodno ne šteti razvoju bebe

trudnica
06.10.2010.
u 17:16

Posljednja studija provedena među 11 tisuća majki tvrdi da povremene male količine alkohola poput vina ili piva ne štete razvoju djeteta.

Povremena čaša vina u trudnoći neće štetiti razvoju djeteta, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta London. Prema njihovoj studiji, naime, u žena koje su u trudnoći pile decilitar vina tjedno nisu primijećeni nikakvi problemi u razvoju djeteta. No, rizik od emotivnih problema i problema u ponašanju djece uvelike se povećava u žena koje imaju ozbiljnih problema s alkoholizmom, dakle žena koje ne mogu da dnevno nešto ne popiju ili se pak povremeno neumjereno opijaju.

Iako službene upute zabranjuju alkohol tijekom trudnoće, posljednja studija provedena među 11 tisuća majki, čiji su rezultati objavljeni u časopisu  Epidemiology and Community Health, tvrdi da povremene male količine alkohola poput vina ili piva ne štete razvoju djeteta.

Majke su ispitivane o navikama u trudnoći kada su im djeca imala devet mjeseci te kad su imala tri i pet godina. Ujedno se procjenjivao razvoj djece.

Isto istraživanje uključivalo je i prehrambene navike prije i tijekom trudnoće, a zaključeno je kako mnogo voća i povrća povećava plodnost i mogućnost da se beba rodi zdrave težine.

Komentara 1

IR
IraRob
02:28 10.10.2010.

Jedna casa vina,idemo u moju kucu, zivim sama, druga casa vina,tvoja sam poj***me, samo me mozes zajahati ili poseviti kada sam pijana, fujjjjjjjjjj, koja laz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije