Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Odresci nakon kojih vam je i najgori dan - dobar dan!

Odresci od kojih vam je i najgori dan - dobar dan, naravno uz preduvjet da ste ljubitelji mesa...
12. lipnja 2014. u 13:58 0 komentara 2137 prikaza
Marko Lušić i Leona Paraminski
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Odresci od kojih vam je i najgori dan - dobar dan, naravno uz preduvjet da ste ljubitelji mesa. Ukoliko volite pojesti kvalitetan biftek uz ukusne priloge, možete to napraviti u Forth Apacheu, i nećete požaliti. U idiličnoj atmosferi smješteno je tisuću kvadrata restorana, uređenog u pravom kaubojskom stilu. Ambijent koji će definitivno privući obožavatelje westerna. U mirnoći i ljepoti Svete Nedjelje, ljubitelji mesa nalaze svoj kompletni raj.

Tijekom 'show cookinga', Leona Paraminski i Marko Lušić za novinare i posjetitelje pekli su steakove. Marko je pripremio file jelena koji je odležao 20-ak dana u vlastitom soku i tretiran je u Wet Aging vakuumu, dok je Leona pripremila junetinu. Uz fenomenalni file jelena, sjajno je sjeo Syrah iz vinarije Voštinić - Klasić, koje je posluživao Tomislav Voštinić.

Leonina juneći biftek također je ispao odlično. Djelomično je tome razlog i tehnika Dry Aginga, kojom u Apacheu obrađuju meso prije pripreme. Najfinije juneće meso odleži 20 dana u komori koja zadovoljava sve uvjete - vlažnost i temperaturu zraka. Rezultira to iznimnom punoćom okusa s najvećom koncentracijom proteina. Okusi su to koje nećete tako lako zaboraviti. Topla preporuka svim istinskim ljubiteljima mesa, westerna i ležerne atmosfere.

Marko Lušić i Leona Paraminski | Autor : Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

>>Kauboji i indijanci 
'stanuju' zajedno nedaleko od metropole i sjajno kuhaju

Rajko i Snježana Dujmić
prisjetila se
Snježana Dujmić se ponovno oglasila za Rajkov rođendan, ovo je poručila
Rješenja za korekciju dioptrije u svakoj životnoj dobi
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.