Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mesna rapsodija u Forth Apacheu

Odresci nakon kojih vam je i najgori dan - dobar dan!

Marko Lušić i Leona Paraminski
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/10
12.06.2014.
u 13:58

Odresci od kojih vam je i najgori dan - dobar dan, naravno uz preduvjet da ste ljubitelji mesa...

Odresci od kojih vam je i najgori dan - dobar dan, naravno uz preduvjet da ste ljubitelji mesa. Ukoliko volite pojesti kvalitetan biftek uz ukusne priloge, možete to napraviti u Forth Apacheu, i nećete požaliti. U idiličnoj atmosferi smješteno je tisuću kvadrata restorana, uređenog u pravom kaubojskom stilu. Ambijent koji će definitivno privući obožavatelje westerna. U mirnoći i ljepoti Svete Nedjelje, ljubitelji mesa nalaze svoj kompletni raj.

Tijekom 'show cookinga', Leona Paraminski i Marko Lušić za novinare i posjetitelje pekli su steakove. Marko je pripremio file jelena koji je odležao 20-ak dana u vlastitom soku i tretiran je u Wet Aging vakuumu, dok je Leona pripremila junetinu. Uz fenomenalni file jelena, sjajno je sjeo Syrah iz vinarije Voštinić - Klasić, koje je posluživao Tomislav Voštinić.

Leonina juneći biftek također je ispao odlično. Djelomično je tome razlog i tehnika Dry Aginga, kojom u Apacheu obrađuju meso prije pripreme. Najfinije juneće meso odleži 20 dana u komori koja zadovoljava sve uvjete - vlažnost i temperaturu zraka. Rezultira to iznimnom punoćom okusa s najvećom koncentracijom proteina. Okusi su to koje nećete tako lako zaboraviti. Topla preporuka svim istinskim ljubiteljima mesa, westerna i ležerne atmosfere.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

>>Kauboji i indijanci 
'stanuju' zajedno nedaleko od metropole i sjajno kuhaju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije