Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte ove metode

Odlični savjeti za zagrijavanje krumpirića: Evo kako neće biti gnjecavi i bezukusni

shutterstock
11.10.2020.
u 07:00

Nikad ih nemojte zagrijavati u mikrovalnoj pećnici, tako će uvijek dobiti užegao okus.

Prženi krumpirići odlični su za brzinski prilog ručku, a odgovaraju uz gotovo svako jelo. Međutim, postoji jedan problem - brzo postaju bezukusni i gnjecavi. Nakon samo jednog dana izgube svoju poznatu hrskavost i okus. Iako podgrijavanje ostataka hrane pomaže u rješavanju tih problema, važno je znati kako pravilno podgrijati krumpiriće, prenosi FoodHacks.

Nikad ne koristite mikrovalnu pećnicu
Zbog neujednačenosti topline većine mikrovalnih pećnica, podgrijani krumpirići postat će gnjecavi. Također, ulje u kojem su se pekli tijekom podgrijavanja u mikrovalnoj pećnici ostavi užegao okus.

Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put:

1/5

Koristite štednjak
Ispostavilo se da je najbolji način za podgrijavanje krumpirića podgrijavanje na štednjaku. Uzmite veliku tavu, a zatim ih stavite na umjerenu vatru. Miješajte cijelo vrijeme, a kada tava postane jako, jako vruća možete ih maknuti s vatre. Budući da su krumpirići već pečeni u ulju, ne morate dodati ulje za ponovno podgrijavanje. Oni će sami ispustiti višak koji  se skupio u njima.

Pazite također i na to da se krumpirići ne dodiruju - hrana se na taj način pari, umjesto da se prži i ne može se postići hrskavost.

Jednom kada su gotovi, ocijedite višak masnoće i ulja u papirnati ručnik te dodajte prstohvat soli i papra.

Milka i Vid uzgojili su bundevu tešku čak 120 kilograma:

Komentara 5

Avatar Asterix
Asterix
09:54 11.10.2020.

Ostatak prženih krumpira se baca i točka. Nemojte trovati ovaj napaćeni narod.

Avatar zong
zong
08:26 11.10.2020.

Zar krumpir nestvara otrove kada je star dan, dva i kada ga se podgrijava?!🤔 Ne znam, od ove Korone više ništa nije isto...

DU
Deleted user
12:34 11.10.2020.

Prigane patate se podgrijavaju jer tako kazu anglosaksonci a dezurni copypaster google translate vam to prenosi i morate slusati kako to radi pametni svijet a ne zaostali balkanci koji jedu samo svjeze isprigane patate i ostatak bace.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije