Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
je li u pravu?

Očekuje da njen partner više plaća za namirnice: 'On više jede pa je tako jedino fer'

shutterstock
31.08.2023.
u 10:30

Ženu zanima je li pošteno ako od svog dečka traži da plati više od nje za namirnice. Rekla je da je to zato što oni trenutno dijele troškove na pola, ali on jede više.

Žena je odlučna da njezin partner plaća više od nje za namirnice jer on jede više. Financije mogu biti škakljiva tema kada su u pitanju veze pa je potražila mišljenje stručnjaka. Trenutno par dijeli račune 50/50, što ona ne misli da je pošteno. Zajedno su već nekoliko godina i nešto što je postalo sasvim jasno je da jedu dramatično različite količine hrane, prenosi Mirror.

'Trošimo namirnice tako brzo jer su njegove porcije obroka goleme i on jede grickalice puno brže od mene. Trenutačno ravnomjerno dijelimo troškove namirnica, ali s obzirom da on jede mnogo više hrane nego ja, pošteno je tražiti da plati više od mene?', pitala je.

VEZANI ČLANCI: 

Žena je pisala u Money Matters, tjednoj kolumni koja se bavi pitanjima ponašanja u vezi s novcem koja mogu dovesti do neugodnih situacija. Novinarka je rekla da bi ova situacija mogla biti 'prekid dogovora o vezi' i da je zabrinuta zašto dečko nije već shvatio ovu situaciju. Ako je bila njegova ideja ravnomjerno podijeliti račun za namirnice, ona vjeruje da je to veliki problem.

Preporučila je da se situacija sada sasiječe u korijenu jer ovakvi problemi koji se pojave na početku veze kasnije mogu dovesti do katastrofe. Predložila je ili davanje nagovještaja o situaciji dok je on u kući i nešto jede ili da predloži da plati više kad su na blagajni.

VEZANI ČLANCI: 

'Njegova reakcija na te prijedloge pomoći će vam da odlučite ima li ova veza budućnost. Ako prihvati prvi ili drugi prijedlog, svaka mu čast i sve najbolje vama oboma. Ako ne prihvati tvoj prijedlog ili još gore, ne reagira dobro, razmislite o svojoj vezi', rekla je stručnjakinja.

Dodala je, iako je neugodno razgovarati o novcu u vezama, još gore o tome uopće ne razgovarati. Savjetovala je da žena ne bi trebala postati izbirljiva u pogledu financija jer to može imati negativan ishod. Zaključila je: 'Način na koji se vi snalazite u ovom problemu i kako on reagira ponovit će se s drugim problemima koji se pojave pa obratite pozornost i pobrinite se da postignete ishod koji tražite. To vam je bilo na umu, pa ga treba riješiti'.

'Ljudi govore da naša ljubav nije 'prava' samo zato što je supruga zgodnija od mene':

Komentara 5

Avatar Infowars
Infowars
13:32 31.08.2023.

Treba to napucat pa nek si sama plaća.

MO
montello
11:31 31.08.2023.

ma cim takvo nesto pocne pocnu svade

HA
Haha
21:02 31.08.2023.

Nekad su muskarci zaradjivali za obitelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije