Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

Ne znate što kuhati? Probajte zapečenu tjesteninu sa samo 5 sastojaka

shutterstock
30.08.2023.
u 13:30

Ovaj je recept pouzdan, pristupačan i tako ukusan.

Sastojci - tjestenina, umak, mljevena govedina, sir i svježi sir - dostupni su u svakoj trgovini, a račun je znatno manji od odlaska u talijanski restoran. Također ju je jednostavno napraviti: prokuhajte tjesteninu, zatim pomiješajte s umakom i kuhanom mljevenom govedinom. Složite tjesteninu u posudu s komadićima svježeg sira i mozzarellom. Zatim je pecite dok ne nastanu mjehurići. Ovaj je recept pouzdan, pristupačan i tako ukusan, prenosi Simply Recipes.

Sastojci:

  • Pola kilograma tjestenine
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Pola kilograma nemasne mljevene govedine
  • 1 staklenka umaka od rajčice
  • Pola kilograma punomasnog svježeg sira
  • 220 grama naribanog talijanskog miješanog sira

VEZANI ČLANCI: 

Upute:

1. Zagrijte pećnicu na 200⁰C.

2. Napunite veliki lonac vodom, posolite i zakuhajte na jakoj vatri. Kuhajte tjesteninu oko 10 minuta. Tjestenina će i dalje biti čvrsta. Ocijedite tjesteninu u cjedilo postavljeno u sudoper.

3. U međuvremenu zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte mljevenu govedinu i kuhajte je, usitnjavajući drvenom kuhačom dok više ne bude ružičasta, oko 5 minuta. Ako želite, ocijedite višak masnoće.

VEZANI ČLANCI: 

4. Umiješajte umak od rajčice i kuhajte dok se ne zagrije, 3 do 4 minute. Dodajte tjesteninu u umak i promiješajte da se sjedini.

5. Ulijte polovicu smjese u protvan. Odozgo stavite komadiće svježeg sira, pa prekrijte polovicom naribanog sira. Po vrhu rasporedite preostalu tjesteninu i završite ravnomjerno raspoređenim preostalim naribanim sirom.

6. Pecite dok ne nastanu mjehurići, a sir se otopi i lagano porumeni, oko 30 minuta. Ostavite da odstoji 10 minuta prije posluživanja.

Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka:

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije