Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slažete li se s popisom?

Objavljen popis božićnih sajmova na koje se najviše isplati otići, evo kako stoji Zagrebački advent

shutterstock
21.11.2023.
u 07:00

U anketi je navedeno 12 najpopularnijih odredišta za božićne sajmove s usporedbom troškova kratkih odmora i otkriveno je gdje se najviše isplati ići.

Sajmovi su dio Božića jednako kao i Djed Mraz te otvaranje poklona. Mnogima ništa nije toliko posebno kao odlazak na božićni sajam, ali oni često nisu jeftini. Ipak, na nekim europskim božićnim sajmovima možete dobiti mnogo toga za svoj novac. U novoj anketi navedeno je 12 najpopularnijih odredišta za božićne sajmove s usporedbom troškova kratkih odmora i otkriveno je gdje se najviše isplati ići, prenosi Metro.

Istraživanje koje je proveo Post Office, uračunalo je troškove letova, transfera, obroka i svih oni važnih stvari na božićnom sajmu koje morate probati kao što su kuhano vino i slastice. Dakle, koje je odredište zauzelo prvo mjesto? Latvijska prijestolnica Riga. Petu godinu zaredom srednjovjekovni grad na prvom je mjestu.

VEZANI ČLANCI: 

Dvije osobe mogu otići u Rigu na dvije noći za 580 eura. Čašu kuhanog vina, punča ili gluhweina tamo ćete platiti 4 eura, a sezonska poslastica poput medenjaka ili stollena samo je 3,57 eura. Šalica kave stajat će vas 2,24 eura. Let i smještaj s doručkom dvije će osobe u prosjeku koštati 350 eura.

Božićni sajam u Rigi održava se na trgu Dome, u sjeni katedrale u Rigi, a počinje prve nedjelje adventa. Osim zanatskih štandova koji prodaju darove poput medenjaka i svijeća, tu su i ulični prodavači hrane koji prodaju brzu hranu, kao i latvijske specijalitete. Ove godine s djecom će se družiti Djed Božićnjak, a DJ će svirati svaki petak navečer. Subotom će goste zabavljati zborovi i drugi izvođači, dok će nedjeljom središnje mjesto zauzeti pučki umjetnici.

VEZANI ČLANCI: 

Ako vam se baš i ne sviđa Riga, još uvijek postoje neki drugi jeftini božićni sajmovi koja možete posjetiti. Stockholm u Švedskoj bio je možda iznenađujuće drugoplasirani, zahvaljujući nižim troškovima letova – ukupno gledajući, troškovi su pali za 25% u usporedbi s prošlom godinom. Ovdje čaša kuhanog vina košta 4,43 eura. Sveukupno, dvodnevni odmor za dvoje koštat će 639,52 eura.

Prva tri mjesta zaokružuje hrvatski glavni grad Zagreb, gdje su troškovi samo 10 centi viši od Stockholma. Blagdanski mali odmor ovdje će vas koštati samo 639,63 eura.

Najbolja europska odredišta za božićni sajam:

  1. Riga, Latvija: 580 eura
  2. Stockholm, Švedska: 639,52 eura
  3. Zagreb, Hrvatska: 639,63 eura
  4. Prag, Češka: 731,79 eura
  5. Tallinn, Estonija: 758,25 eura
  6. Budimpešta, Mađarska: 815,26 eura
  7. Lille, Francuska: 845,63 eura
  8. Krakow, Poljska: 863,93 eura
  9. Berlin, Njemačka: 877,85 eura
  10. Salzburg, Austrija: 967,02 eura
  11. Kopenhagen, Danska: 1030,57 eura
  12. Beč, Austrija: 1065,99 eura

Ovo su najpovoljnije europske destinacije za odmor u dvoje – naši susjedi dominiraju ovom listom:

Komentara 1

SP
Spezzi
08:40 21.11.2023.

Nekada je i u Zagrebu bio advent, danas ga pretvaraju u manifestaciju titovim stazama revolucije... Advent bez Božića ne postoji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije