Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Vuglec breg

Michelinova preporuka za puževe i patku

Restoran Vuglec breg
Foto: Srđan Hebar
1/3
20.12.2018.
u 16:48

Štrukli 45 kuna, a tanjur sa svinjskom pečenkom, teletinom, pečenim povrćem i krumpirom - 124 kune

Višnja Vusić na Vuglec bregu radi još samo danas i sutra. Jedna od kuharica koja je ovom restoranu priskrbila prestižnu Michelinovu preporuku odlazi u mirovinu.

– Novu godinu prvi put ću nakon 13 godina dočekati kod kuće, dolje u Krapinskim Toplicama. Ne znam što ću raditi! Pa svaka fešta koja se događala ovdje u Vuglecu, svi gosti koji su dolazili, bila sam s njima i kuhala im. A sad, prvi put neću raditi ono na što sam naviknula. Možda dođem na doček, ali kao gost – govori 62-godišnja Višnja pa dodaje: – Doći će mi unuci, Ema, Paola, Leon i Dora, oni tvrde da im je baka najbolja kuharica na svijetu! Kuhat ću im odojka i sarmu, napraviti francusku salatu i tortu od ananasa...

Foto: Srđan Hebar

Prisjeća se trenutka kada su u restoran ušli Michelinovi inspektori.

– Nismo znali da su to ti ljudi. Sjeli su, naručili hranu i bocu vina, i pojeli. Naručili su pečene puževe i patku s mlincima. Prilikom odlaska spomenuli su zašto su došli. Nakon nekog vremena saznali smo da smo dobili Michelinovu oznaku Bib Gourmand za restoran u kojem se jede kvalitetno i po pristupačnim cijenama – priča.

Foto: Srđan Hebar

Na bregu se i pije dobro. Poznati su po pjenušcu Vuglec (140 kuna boca), ali i turističkim kućicama naziva Dragec, Lac, Mica, Jana, Jagica i Imbra - po ljudima koji su ovdje živjeli 70-ih. Cijena večere za jednu osobu 186 kn.

OCJENA:

Izbor i kvaliteta jela 
(do 50 bodova):

46 bodova


Izbor i ponuda pića 
(do 15 bodova):

14 bodova


Posluga i ljubaznost 
(do 10 bodova):

9 bodova


Dojmovi i prostor
 (do 20 bodova):

17 bodova


ukupnost ponude
(do 5 bodova):

4 boda



UKUPNO

90 bodova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije