Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stari podrum u Slatini

Vlasnik poznatog slavonskog restorana: Gost nam je bio i papa

Restoran Stari podrum
Foto: Srđan Hebar
1/2
06.12.2018.
u 09:37

Ovdje se, kao i u cijeloj Slavoniji, jede po vrlo pristupačnim cijenama. Za jednu osobu večera 99 kuna – pohane pureće rolice u sezamu 55 kuna, povrće na žaru 15 kuna, a štrudla sa sirom – 15 kuna.

Stari podrum, restoran u središtu Slatine, navečer početkom tjedna, nema gužve. Šef Vlado Kontić (52) sjeda za stol i govori:

– Ono što sam ja naučio radeći po restoranima sada učim mlade kuhare u Slatini. Prenijeti znanje, to je štos. A imao sam što naučiti, radio sam godinama u restoranu Aquarium kod Talijana Giovannija u gradu Grafingu. Toliko sam od njega naučio da sam čak i drugi restoran ovdje u Slatini nazvao po njemu – Giovanni.

Slavonski involtino odrezak ovdje je jedan od specijaliteta – punjen sirom, šunkom i kulenom u umaku od šampinjona i vrganja.

Foto: Srđan Hebar

– Bio je to prvi talijanski restoran otvoren u Bavarskoj, danas ih tamo ima stotine. No, dolazili su mnogi slavni gosti, a u nekoliko je navrata gost bio i – Joseph Alois Ratzinger, kasnije papa Benedikt XVI.

Foto: Srđan Hebar

Kuhali ste i za papu?!

– Vrlo vjerojatno. Bio sam u kuhinji, nisam znao tko je gost. Ali, kako je mnogo puta dolazio, sigurno je probao i moja jela...

Ovdje se, kao i u cijeloj Slavoniji, jede po vrlo pristupačnim cijenama. Za jednu osobu večera 99 kuna – pohane pureće rolice u sezamu 55 kuna, povrće na žaru 15 kuna, a štrudla sa sirom – 15 kuna.

OCJENA:

Izbor i kvaliteta jela 
(do 50 bodova):

42 boda


Izbor i ponuda pića 
(do 15 bodova):

11 bodova


Posluga i ljubaznost 
(do 10 bodova):

9 bodova


Dojmovi i prostor
(do 20 bodova):

15 bodova


ukupnost ponude
(do 5 bodova):

3 boda



UKUPNO

80 bodova

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije