Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TANKA JE LINIJA IZMEĐU HOLOGRAMA I ŽENE

McQueenove sile prirode visokog napona

 Alexander McQueen
Foto: Reuters
1/15
08.10.2009.
u 14:47

Strukturirane i kratke haljine dominirale su pistom, svaka se ističući posebnim uzorkom. Printevi su bili intenzivni i prikazivali su razne motive iz prirode.

Alexander McQueen slovi za najšokantnijeg i najkonceptualnijeg modnog dizajnera današnjice. Otkako se John Galliano počeo utapati u moru kreativnog mediokriteta, jedino na McQueena u Parizu možete računati za potpuno pomaknute performanse.

Očaravši modne sladokusce prošlosezonskom reciklažom, McQueen je odlučio nastaviti svoju inspiraciju iz pretprošle sezone (čitaj: veoma razrađeni i apstraktni printevi elemenata iz okoliša) te ju ponovno uspio učiniti svježom i vizualno jakom.

U povijest je zapisana McQueenova revija za jesen/zimu 2006. kada se Kate Moss hologramski pojavila izazovno plešući. Zvijezda njegove najnovije revije bila je široj javnosti manje poznata manekenka Raquel Zimmermann koja se gola pojavila na video zidu. Raquel se naposljetku pretvorila u morsku neman te time najavila temu kolekcije.

Strukturirane i kratke haljine dominirale su pistom, svaka se ističući posebnim uzorkom. Printevi su bili intenzivni i prikazivali su razne motive iz prirode. Od zmijske kože preko insekata do morskih valova, priroda je definitivno bila lajt-motiv kolekcije. Što se tiče haljina, najzanimljivijima su nam se činili McQueenovi izleti u djevojačke vode s lepršavošću donjeg dijela u opreci sa strukturiranim (gotovo korzetnim) gornjim dijelom.

Revija je počela u (relativno) laganom tonu, a završetak je bio overdose za sva čula. Sa zamračenjem video zida, zamračila se i paleta boja na haljinama. Tako je s ledeno plave prešla u srebrnu, a završila u crnoj. Pretposljednje dvije haljine zaista su doimljive jer izgledaju kao da se oko djevojke omotao neobuzdan električni val. Ako su netom navedene oprave bile visokog napona, tada je posljednji izlaz uzrokovao kratak spoj diljem Pariza.

Naime, McQueen je kao točku na i svog viđenja sezone predstavio haljinu s predimenzioniranim rukavima i „pufom“ na dnu potpuno optočenu kristalima. Kada je manekenka koja je nosila tu opravu hodala pistom, reflektirala je svjetlost od bliceva fotografa i reflektora te izgledala kao jedna velika kugla svjetlosti i energije.

Da, službeno je. Vidjeli smo najubojitije cipele sezone i nose McQueenov potpis. Niske čizmice optočene kristalima ili amorfne štikle plavih nijansi imaju potpeticu od zapanjujućih dvadeset i pet centimetara.

Razumljivo je i nadasve potrebno za opstanak modne kuće Alexander McQueen da se svi komadi viđeni na pisti preprave kako bi postali nosiviji, ali da ipak zadrže tehno dojam koji itekako ostavljaju kada se prvi put predstave publici.

Revija Alexandera McQueena ovoga je puta bila popraćena bolje no obično radi promocije novog singla "Bad Romance" ekstravagantne Lady Gage. Možda je upravo to bio i razlog live-streama revije koji postaje sve popularniji (Burberry je također svoju posljednju reviju emitirao na internetu). Zarazan budući hit počeo je svirati kada je došlo vrijeme za finale. S Twittera saznajemo kako su čak i oni najstrožeg izraza lica lupkali stopalima na taktove Lady Gage.

Show (da, ovo nije bila samo modna revija, ovo je bio pravi show) koji nam je priredio Alexander McQueen bio je poput napetog filma. Moramo priznati, ako stvarno postoji Majka Priroda, želimo je zamišljati upravo u ovakvim haljinama. Moćnu i visokog napona.

Komentara 1

OB
-obrisani-
15:20 08.10.2009.

Vidi se da je dizajner homoseksualac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije