Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Maslinovo ulje Chiavalon stiže u hotel Ritz-Carlton

Braća Chiavalon krenula su iz hobija, a danas imaju ozbiljan posao i svoja ulja izvoze u petnaest zemalja širom svijeta
06. veljače 2018. u 08:48 1 komentara 473 prikaza
Braća Chiavalon
Foto: Marijana Marinović, NEW YORK

Maslinovo ulje i bijeli tartuf mogu Hrvatsku plasirati u sam vrh svjetske gastronomije. Ponosan sam što već petnaestak godina naša obitelj nudi vrhunski proizvod: maslinovo ulje Chiavalon koje protekle dvije godine izvozimo i na američko tržište. Velik dio naših klijenata su Amerikanci koji nas posjećuju u kušaonici u Vodnjanu, a drago nam je što nas mogu kupiti i kad se vrate kući. Veliko nam je zadovoljstvo održati degustaciju ulja u New Yorku i nadamo se da će ovako nešto postati tradicija – rekao je istarski uljar Sandi Chiavalon.

maslinovo ulje kakvo priznanje Chiavalon maslinovo ulje osvojilo Extra zlatnu medalju za najbolje ulje na svijetu

Maslinarstvo, koje mu je prije dvadesetak godina bilo hobi, preraslo je u ozbiljan obiteljski posao koji vodi s mlađim bratom Tedijem i suprugom Nikolinom, a godišnje proizvedu 20 tona ulja i izvoze ga u petnaestak zemalja svijeta. U New Yorku su predstavili višestruko nagrađivano ekstradjevičansko maslinovo ulje Ex Albis, upisano među 15 najboljih svjetskih ulja u najpoznatiju maslinarsku publikaciju Flos Olei, a od lani ih je organizacija World`s Best Olive Oil plasirala na 13. mjesto među 25 najboljih ekoloških proizvođača ulja.

– Riječ je o kupaži pet sorti maslina, a za tim uljem vlada velika potražnja, pogotovo u Japanu i Tajvanu, gdje nas zbog kvalitete hvale vrhunski chefovi – rekao je Sandi Chiavalon, koji je u New Yorku održao čak dvije degustacije: prvu u prestižnom hotelu Ritz-Carlton (u čijoj će ponudi biti Chiavalon ulje), a drugu na večeri za četrdesetak probranih gostiju u restoranu Oro. Tom su prilikom jelovnik s hrvatskim specijalitetima: tatarski od brancina, hobotnicu na salatu, šurlice s kozicama, jakopskim kapicama, crnilom od sipe, morskim ježincem i blitvom, file mignon i palačinke, osmislili Đani Barbiš, chef u hotelu Ritz-Carlton i gastronom Darko Matošić, zaposlen u jednom od najboljih newyorških restorana Le Bernardin s tri Michelinove zvjezdice.     

 odmor u Hrvatskoj Svjetske zvijezde na Jadranu: Kupuju maslinovo ulje i suvenire koji će ih podsjećati na ljeto masline LOŠ UROD U trgovinama maslinovo ulje skuplje i do 30 posto Maslinovo ulje više vrsta ulja Otkrivamo kako prepoznati vrhunsko maslinovo ulje
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
PROMO
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu