Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Idemo na more

Ljetovanje u lipnju od 20 do 30 posto jeftinije nego u - ljetnoj špici

uvala
Boris Ščitar
26.05.2011.
u 16:30

Većina domaćih turista pogodnosti lipanjskih cijena koristit će kad završi škola te u tjednu idealnom za spajanje, s tri praznika

Od ovog vikenda jadranski domaćini očekuju, nakon Uskrsa, prve masovnije seobe iz unutrašnjosti. Temperature rastu, more je samo na koji sat vožnje i, uistinu, sve je teže odoljeti.

Vrijeme za kupanje

– U petak će temperature doseći čak 30 stupnjeva. Za vikend, istina, slijedi kratko pogoršanje vremena, zahlađenje i pad temperatura za desetak stupnjeva, ali potom se vraća lijepo vrijeme s temperaturama do 28 stupnjeva. Doduše, bit će promjenjivih dana kao i u proteklom razdoblju, ali ipak dovoljno sunca da se ode na more – kaže meteorologinja Ivana Tomašević iz Meteo - Infa. A to je, pak, u lipnju i tridesetak posto isplativije nego u ljetnoj špici. Naime, cijene su u šestom mjesecu 20 do 30 posto niže, a još uvijek se sa sigurnošću, za razliku od srpnja, može računati i s ekstra popustima.

– U srpnju i kolovozu akcijskih će cijena ove godine biti manje nego lani jer je buking iz inozemstva dosta dobar. Čini se da su naši ljudi to shvatili pa sada primamo više rezervacija za odmor u lipnju nego lani za otprilike 15 posto – kaže Dalibor Čanaglić iz agencije Kompas.

Može i na četiri dana

I u agenciji Atlas potvrđuju da domaći sve češće biraju lipanj za odmor, što zbog nižih cijena, što zbog toga jer žele izbjeći najveće gužve.

– Razlike u cijenama sedmodnevnih odmora u nekom od jadranskih hotela u lipnju, prema srpnju, iznose i po 1500 kuna – ističe Nikolina Frklić iz Atlasa. Većina domaćih turista pogodnosti lipanjskih cijena koristit će u drugoj polovici tog mjeseca. Završava škola, a i tri su državna praznika, što će mnogi iskoristiti za spajanje u sedmodnevni odmor. Ove je sezone, inače, novost da su hotelski domaćini sve fleksibilniji i prema onima kojima je vremenski ili financijski previše tjedan dana na moru u komadu. Naime, na ponudi je i dosta turističkih aranžmana koji uključuju samo tri noćenja.

Hvar

1490 kuna

stoji sedam polupansiona u hotelu Arkada (2 zvjezd.) od 19. 6. do 26. 6. U srpnju cijena raste na 2450 kn i više

Mljet

2310 kuna

cijena je sedam polupansiona u hotelu Odisej (3 zvjezd.) od 12. 6. do 10. 7., a nakon toga - 3180 kn i više

Šibenik

2660 kuna

stoji sedam polupansiona u hotelu Jakov (3 zvjezd.) tijekom lipnja, u srpnju je cijena od 3290 kn naviše

Tučepi

2730 kuna

lipanjska je cijena sedam polupansiona u Bluesun hotelu Alga (4 zvjezd.), a u srpnju 3640 kuna

Ključne riječi

Komentara 5

CR
Crollywood
01:12 27.05.2011.

Idealno mjesto za snimanje ukusnog erotskog filma s gusarskom scenografijom...Malo grubosti,malo hinjenog nećkanja,šarma i slatkih riječi i eto ti ljetnog hita...

BA
baš
18:46 26.05.2011.

Meni paše samo u srpnju ikolovozu i to po 150 kn po danu i osobi. Ima li takvo što u normalnom hotelu (normalan=prosječan)? Ako nema, za mene ne dolazi u obzir vrijeme kada traje škola i ne dolazi u obzir više od rečenog iznosa. Tko mi bude rekako da hoteli nisu centri za socijalnu skrb, neću ga uzeti za ozbiljno. Jer ja sam ozbiljan. Kakva plaća takvo i ljetovanje. Kad srce kaže... naše more?

OB
-obrisani-
18:49 26.05.2011.

jojjjjjjjjjjjjjjjjjjj predivno \"netaknuto\" mjesto, izgleda ko da je snimaljeno prije 200 godina-ovi bi tu jos morali svakom platit da dodje na ljetovanje????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije