Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dr. Sam Hay

Liječnik poručio roditeljima da bebe ne treba kupati svaki dan: Evo koliko često je dovoljno

Shuttershock
30.04.2021.
u 09:15

Prema dr. Hayu, ne postoji medicinski razlog da se dijete svakodnevno kupa. Česte mu kupke mogu i naštetiti, a dovoljno je kupanje svaka dva do tri dana

Za mnoge je roditelje večernje kupanje bebe ritual uspavljivanja, maženja i zbližavanja s djetetom, no neki liječnici misle da se i u kupanju može pretjerati.

Australski liječnik dr. Sam Hay rekao je kako pretjerano izlaganje nježne dječje kože vodi i sapunu može kožu isušiti i uzrokovati upalna stanja, ekceme, čak osip i infekcije.

Prema dr. Hayu, ne postoji medicinski razlog da se dijete svakodnevno kupa - a svaka dva do tri dana je više nego dovoljno.

Ipak, napominje i da svaki roditelj u obzir treba uzeti i čimbenike poput godišnjeg i stanja kože bebe, te koliko se dijete tijekom dana može zaprljati.

Vrhunska tehnologija i moderan dizajn u službi zdravlja žena

1/6

- Prljavština povećava iritaciju kože i može 'udomiti' razne bakterije, što također vodi do kožnih problema - rekao je za Mirror, a ako dijete 
već ima dijagnozu neke kožne bolesti, poput na primjer ekcema, treba obratiti posebnu pažnju na sprječavanje isušivanja kože, odnosno na proizvode s kojim ga se kupa.

Foto: screenshot/facebook

Da smanjite šanse za javljanje bilo kakve upale, dr. Hay savjetuje rjeđe kupke i izbjegavanje upotrebe sapuna kad god je to moguće, te upotrebu nježnih krema i mlijeka za tijelo nakon kupanja. da se vlaga zadrži u stanicama kože.

- Umjesto sapuna iskušajte ulje za kupanje beba jer je puno nježnije za kožu - zaključio je.

Isto tako, zimi kad je zrak hladan i koža isušena Hay savjetuje kraće i malo hladnije kupke.

Probudite se odmorniji! Liječnik otkrio nekoliko trikova dobrog sna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije