Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saznajte

Liječnik odgovorio na često postavljeno pitanje: Koliko puta dnevno treba vršiti nuždu?

Shutterstock
16.02.2021.
u 09:30

Liječnik Zac Turner iz Australije otkriva kako održavati stolicu zdravom i što napraviti ako imate zatvor.

Neuredna stolica nije nimalo ugodna pojava jer dolazi do plinova, grčeva i osjećaja nadutosti, a mnogi se odmah zabrinu i da stanje nije ozbiljnije. "Znaju mi doći pacijenti i reći da su imali krv u stolici, ali zaborave napomenuti da su dan prije jeli ciklu ili nešto slično što može ostaviti boju. Stolica jest pokazatelj zdravlja, ali nije jedini pokazatelj. Nemojte sami sebi postavljati dijagnozu", rekao je liječnik.

"Odgovor na ovo često postavljeno pitanje je vrlo jednostavan - trebate ići na zahod onoliko puta koliko osjetite potrebu u danu. Nije bitan broj, bitan je kontinuitet. Osoba koja cijeli život ide tri puta dnevno na zahod jednako je zdrava kao netko tko ide svaka dva dana. Dokle god idete kada osjetite potrebu, nemate se zašto brinuti."

Osim toga, Turner savjetuje da nikada ne žurite s obavljanjem nužde. "Uzmite si vremena i obavite normalnu ljudsku potrebu u miru. Napetost da to trebate obaviti što prije samo pogoršava stvari."

Ako primjećujete da imate problem sa stolicom i da idete rijetko na zahod, trebali biste popraviti prehranu i više se kretati, ali i povećati unos vlakna. Ako ni to ne pomaže, obratite se liječniku, prenosi The Sun.

Ovo je najjednostavniji način za razbijanje jaja u tavi, pogledajte video:

Ovo je 10 najzdravijih namirnica koje biste trebali jesti za doručak:

1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije