Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljepota iz kuhinje

Krastavac, pivo, maslinovo ulje, mlijeko.... Obične namirnice u neobičnoj ulozi

Maska za lice od krastavca
Foto: Shutterstock
03.06.2014.
u 09:00

Prije odlaska na spavanje namažite stopala i ruke bogatim slojem maslinovog ulja, ili utrljajte mast i obavezno obucite čarape.

Kaže se kako ljubav ide kroz želudac, ali ide i ljepota.

Ove uobičajene namirnice i sastojici zapravo su nevjerojatno učinkoviti kod problema s kožom, kosom i aknama.

ZA OTEČENE KAPKE: Led, vrećice čaja ili ploške krastavca

Krpa namočena u hladnoj vodi ubrzava povlačenje oteklina. Vrećice čaja još su učinkovitije – kofein sužava krvne žile, zbog čega nestaje crvenilo, a stanična kiselina iz čaja može privremeno zategnuti kožu. Rashlađene ploškice krastavca također su djelotvorne.

ZA KOSU BEZ SJAJA: Pivo

Oštećena kutikula vlasi, zbog čega kosa nema sjaj i djeluje 'metličasto' može se regenerirati proteinima iz piva. Nakon šamponiranja isperite kosu pivom – najbolje tamnim, gustim. Proteini iz piva također dobro djeluju na rast kose. Živjeli!

ZA AKNE: Aspirin i Visine U aspirinu se nalazi salicilna kiselina, kojom se uspješno tretiraju akne. Napravite pastu od izmrvljene tablete i nekoliko kapi vode i utrljate na mjesto na kojem se akna pojavila. Za ublažavanje crvenila namočite vrh štapića za uši u Visine.

ZA CRVENILO: Punomasno mlijeko

Foto: pixabay

Mliječni proteini i masnoće mogu ublažiti simptome iritirane ili izgorjele kože. Ali, nakon završetka postupka stavljanja hladnih obloga od mlijeka obavezno u kožu utrljajte hidratantnu kremu ili losion. U suprotnom, ona će biti suha i neugodno zategnuta.

ZA GRUBU KOŽU: Maslinovo ulje, svinjska mast!

Ulja koja se koriste za kuhanje omekšavaju kožu – što je idealno u slučaju ispucalih ruku, stopala ili ogrubjele kože na laktovima. Prije odlaska na spavanje namažite stopala i ruke bogatim slojem maslinovog ulja, ili utrljajte mast i obavezno obucite čarape.

>>'Čudotvorna' soda bikarbona čisti, liječi... Evo 20 savjeta kako je koristiti

>>8 neobičnih načina na koje možete koristiti limun za ljepotu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije