Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ideje za odmor

Najbolje lokacije u Hrvatskoj za doživjeti zimsku idilu

zima
Foto: Envato Elements
1/11
21.12.2023.
u 11:34

Ako nas pitate, vrijeme za izlet je uvijek, a na sreću, kako biste se barem kratko opustili i pobjegli od gradske vreve, ne trebate planirati daleka putovanja, već vaš zimski godišnji odmor možete provesti unutar granica Lijepe Naše, na nekoj od bajkovitih lokacija.

Od istoka do juga, Hrvatska obiluje sjajnim lokacijama koje svoje najljepše ruho dobiju upravo kada temperature padnu oko nule, posljednje lišće ukrasi tlo, a na nekim lokacijama već su pale i prve pahulje snijega. Bilo da se spremate na izlet s obitelji ili prijateljima, donosimo vam nekoliko nezaobilaznih lokacija za zimsku idilu, a smještaj možete jednostavno rezervirati kroz opciju instant bookinga na platformi Turizam na Njuškalu.

Fužine

Mjesto idealno za izlet – tako je najlakše opisati Fužine. Smještene na nadmorskoj visini od 730 metara, jedno su od najstarijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, ali i ovom dijelu Europe. S obzirom na njihovu sjajnu prometnu povezanost, omiljena su lokacija domaćih turista, naročito u hladnije doba godine. Nezaobilazna lokacija svakako je jezero Bajer, ali i špilja Vrelo, otkrivena pedesetih godina prošlog stoljeća upravo prilikom gradnje jezera. Kada ste već u blizini, možete produžiti i do Opatije koja je udaljena samo nekih četrdesetak kilometara i u hladnije doba godine pravi je turistički biser.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

Nacionali park Risnjak

Sva prirodna raskoš Gorskog kotara na jednome mjestu upravo je Nacionali park Risnjak, poznat po svom jedinstvenom krajoliku, bioraznolikosti, ali i jedinstvenom položaju. Iako je Nacionali park otvoren cijele godine, obilazak je ograničen s obzirom na količinu padalina, ali gotovo uvijek dostupna je poučna staza Leska koja se nalazi na samom ulasku u Park. Ova staza dugačka je 4,2 kilometra, a na njoj se nalaze 23 info table koje posjetitelje upoznaju s karakteristikama Parka.

13.01.2024., Plitvicka jezera - Snijeg i debeli minusi zaledili su slapove na Plitvickim jezerima koji mame uzdahe brojnih posjetitelja. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Vatikan/Reuters

Plitvička jezera 

Najpoznatiji Nacionalni park u Hrvatskoj posebno bajkovito izgleda zimi, a ove godine posjetitelji mogu uživati u programu „Zima na plitvičkim jezerima“, kao i Adventu koji je dostupan na dvije lokacije – u Buffetu Slap i u Zimskom vrtu hotela Jezero, gdje posjetitelji mogu uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, ali i druženju s Djedom Božićnjakom i Bakom Mraz. U okolici Plitvičkih jezera lako ćete pronaći smještaj i uživati u zimskoj čaroliji Like.

Ozalj

Smještenome na rijeci Kupi, riječ je o gradu bogate povijesti. Do ovoga povijesnog gradića, odnosno Staroga grada, vodi drveni most koji datira još iz 19. stoljeća, a upravo je riječ o lokaciji gdje se kovala urota Zrinskih i Frankopana. Bajkovito dvorište dvorca i Zavičajni muzej Ozlja idealni su za sve ljubitelje šetnje i povijesti, a nekoliko kilometara od središta grada smještene su tradicionalne seoske kućice, tipične za ovaj kraj, koje također možete razgledati.

14.01.2024., Jankovac - Zimska idila u Park- sumi Jankovac u Parku prirode Papuk Photo: Borna Jaksic/PIXSELL
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

Park šuma Jankovac na Papuku

Park prirode Papuk za posjetitelje je otvoren cijele godine, a omiljena lokacija mnogima je park-šuma Jankovac u kojoj se nalazi 35 metara visoki slap Skakavac. Ovaj park prostire se na 336 kilometara četvornih, a posebno je bajkovit u ovo doba godine, kada se pretvori u pravu zimsku bajku. Preporuka je svakako da posjetite multimedijalni i interaktivni Geoinfo centar u Voćinu, koji je odlična početna točka za upoznavanje s Geoparkom Papuk, te Kuću Panonskog mora. 

A kako biste što lakše organizirali svoj zimski bijeg od svakodnevice, za ove zanimljive destinacije jednostavno možete napraviti rezervaciju smještaja kroz opciju instant bookinga, dostupnog na platformi Turizam na Njuškalu.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije